#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá, Judith Piquet, viceprimarii Isabel Ruiz Maldonado, Víctor Manuel Acosta, Cristina Alcañiz și Gustavo Severien, precum și alți membri ai Corporației Municipale au participat în această dimineață la „procesiunea civică” în care certificatul de botez al lui Miguel de Cervantes , care se păstrează în Primărie, până la Capela Oidor, care păstrează cristelnița în care a fost botezat și lângă care a fost expusă în cursul dimineții. Cronicarul oficial al orașului Vicente Sánchez Moltó a explicat detaliile certificatului de botez. Au fost prezenți și directorul general al Patrimoniului istoric, Bartolomé González, și directorul general al turismului și ospitalității, Laura Martínez.

În continuare, delegația s-a mutat la Corral de Comedias, unde a început lectura publică a lui Don Quijote, care va fi inițiată anul acesta de Eliberto del Pozo Miranda, voluntar din cadrul Adunării Regionale a Crucii Roșii, care a fost distins cu Premiul Orașului Alcalá. pentru Valori Civice Arsenio Lope Huerta 2024. Au urmat lectura primarul, Judith Piquet, consilierii corporației, alte autorități și cetățeni ai orașului.

Primarul orașului Alcalá a asigurat că sperăm că vremea ne va permite să ne bucurăm de Piața Cervantino și a încurajat „vecinii să se bucure de oraș și vizitatorii să se piardă în colțurile frumoase ale străzilor noastre situate în Epoca de Aur pentru că Alcalá cade îndrăgostit.”

Piața Cervantino, până pe 13 octombrie

Ulterior, primarul a prezidat delegația care a vizitat Piața Cervantino, care va rămâne deschisă până duminică, 13 octombrie, o autentică călătorie în timp devenită un eveniment festiv și cultural esențial în calendarul Alcalá și o referință în Comunitatea Madrid. . Peste 400 de tarabe și peste 300 de spectacole de muzică, teatru și activități pentru copii fac parte din această Piață Cervantino.

Zilnic nu vor lipsi spectaculoase justiții de cavaleri în Huerta del Obispo, a cincea din Festivalul Celtic care va include concerte în fiecare seară a pieței din Incinta Zidului, o paradă a costumelor de epocă, spectacole în Corral de Comedias. situat în Plaza de Palacio, tabăra de orci, defilează prin Centrul Istoric și, bineînțeles, Don Quijote și Sancho.

Premiile LV City of Alcalá

După-amiaza, la ora 19.00, va începe Gala de prezentare a Premiilor Ciudad de Alcalá în diferitele sale modalități la Teatro Salón Cervantes: în arte vizuale lui Jorge Isla, în fotografie lui Mauro Curtí, în Narative lui Sergio Marrodán Montiel , în Jurnalism pentru Isabel Ojeda Martínez și Ramiro Picos, în Poezie lui Álvaro Carbonell Cerdá și în Arhitectură la scara monumentală a școlapiilor. Cea mai recentă modalitate creată, Premiul pentru Valori Civice „Arsenio Lope Huerta”, anul acesta a revenit Adunării Crucii Roșii din Alcalá.

Ca punct culminant al Galei, Ana Rosa Quintana își va primi Premiul pentru Arte și Litere. Juriul a evidențiat „stilul personal și inconfundabil al Anei Rosa Quintana, bazat pe un limbaj simplu și accesibil și o dispoziție empatică”; De asemenea, subliniază „simțul său strict de pluralitate”, precum și „sensibilitatea specială față de problemele sociale”. În sfârșit, raportul juriului evidențiază că Ana Rosa Quintana „a reușit să câștige favoarea publicului și respectul lumii comunicării din Spania, ca femeie de pionier în mass-media, ca autoritate acreditată în profesie și ca profesionist. jurnalist în slujba unei societăți mai drepte, mai antreprenoriale, mai umane și mai libere.”

Sursa: Alcalá de Henares îl onorează pe Cervantes cu procesiunea civică, lectura lui Don Quijote și Piața Cervantino