#Spania – Cetăţeni de origine spaniolă au fost evacuaţi din Liban la sosirea în Spania pe 9 octombrie.

Distribuie pe Secretarul de Stat pentru Migrație, prin Direcția Generală de Cetățenie Spaniolă în Străinătate și Politici de Retur, va aloca un milion și jumătate de euro pentru îngrijirea persoanelor de naționalitate spaniolă și a membrilor familiilor acestora evacuați din Liban care nu au resurse și/sau sunt într-o situație vulnerabilă. Și va face acest lucru în virtutea declarației de urgență semnată de Secretarul de Stat pentru Migrație, Pilar Cancela, prin care se autorizează contractarea în regim de urgență a locuințelor și a tuturor serviciilor legate de gestionarea și transportul acesteia, precum și achiziția bunurilor necesare care permite furnizarea adecvată a ajutorului umanitar.

În acest moment, Direcția Generală, în baza acestui program – similar celui care a fost lansat în urmă cu aproape un an cu cetățeni de naționalitate spaniolă și membri ai familiei din Gaza – a primit în total 74 de persoane, deși nu este exclus ca această cifră, așa cum sa întâmplat săptămâna trecută, ar putea crește în viitorul apropiat.

Direcția Generală pentru Cetățenia Spaniolă în Străinătate și Politici de Retur s-a ocupat de aceste persoane evacuate grație dispozitivului promovat de Ministerul Afacerilor Externe cu participarea Ministerului Apărării, ca organism competent pentru integrarea socială a cetățenilor spanioli returnați. . În acest caz, ajutorul se adresează persoanelor care, la sosirea în Spania, nu au o locuință de reședință care să poată servi drept bază teritorială pentru puterile regionale și locale în materie de asistență socială.

Programul GazaPe de altă parte, Direcția Generală de Cetățenie Spaniolă în Străinătate și Politici de Retur a prelungit până la 31 decembrie declarația de urgență semnată de Secretarul de Stat pentru Migrație la 12 ianuarie a aceluiași an pentru a deservi persoanele de naționalitate spaniolă din Gaza care nu aveau resurse. În prezent, din primele 119 persoane au fost asistate 97, care se află încă într-o situație deosebit de vulnerabilă.

În acest fel, și în sarcina acestei declarații, care va presupune o debit de 567.152 euro de către Secretarul de Stat pentru Migrație, aceste familii vor fi îngrijite în aceste luni ale anului 2024. Pe de altă parte, Direcția Generală și echipa Accem lucrează individual cu fiecare unitate familială pentru a căuta resurse care să garanteze nevoile de bază, dacă este cazul, după 31 decembrie.

Mai multe noutăți Migrațiile vor ajuta peste 50 de hispano-libanezi fără resurse, ajungând ieri la… Pedro Sánchez subliniază dorința Guvernului ca Spania să fie un exemplu în ceea ce privește… Etichete: Guvernul Spaniei Internaţional Maghreb și Orientul Mijlociu ONU Migrații Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul declară stare de urgență pentru îngrijirea persoanelor de origine spaniolă evacuate din Liban