#Spania – Ministrul transformării digitale și serviciului public, Óscar López, în vizita sa instituțională la Jaén.

Distribuie pe Ministrul Transformării Digitale și Serviciului Public, Óscar López, a anunțat de la Jaén construirea unui spațiu de date la nivel municipal pentru gestionarea infrastructurilor urbane inteligente, „un pas decisiv și inovator spre digitalizarea și modernizarea orașelor noastre care contribuie la îmbunătățirea serviciilor publice oferite cetățenilor”.

Proiectul va fi articulat prin intermediul Federației Spaniole a Municipiilor și Provinciilor (FEMP), care va primi o subvenție de 13 milioane de euro pentru lansarea inițiativei.

Ministrul Óscar López a făcut acest anunț în timpul unei vizite instituționale la Jaén și a explicat că este o inițiativă care va permite entităților locale să facă schimb de date referitoare la infrastructurile urbane inteligente, „Orașele inteligente”.

„Obiectivul este ca consiliile municipale și consiliile provinciale care doresc să facă acest lucru să poată face schimb de date pe care le generează în activitățile lor zilnice. Pentru ca datele colectate într-un anumit serviciu public să poată fi folosite pentru a îmbunătăți altul. Și pentru ca experiențele învățate de un consiliu municipal să poată fi refolosite de o altă entitate locală. Pe scurt: este vorba de promovarea digitalizării în slujba cetățenilor și nu așa cum se întâmplă în multe ocazii în care cetățenii sunt cei care trebuie să se adapteze la tehnologie.”a explicat Óscar López.

Această propunere inovatoare include, inițial, trei cazuri de utilizare: primul, legat de mobilitatea inteligentă, urmărește optimizarea fluxului de trafic și a congestionării, căutând orașe cu mai puțină poluare, mai durabile și mai eficiente. Al doilea urmărește îmbunătățirea eficienței și sustenabilității în managementul resurselor critice, contribuind la reducerea facturii la energie a orașului, iar al treilea caz se concentrează pe activitatea economică și socială a orașelor, căutând localități mai închegate și mai bine planificate.

Tranziția digitală ajunge pe întreg teritoriulÓscar López a vizitat anterior primăria din Martos, unde Red.es colaborează cu consiliul la un proiect de instalare a trecerilor de pietoni inteligente, a stațiilor meteo pentru calitatea aerului sau a unui sistem inteligent de irigare care va fi integrat cu Platforma sa Smart City. Proiectul are un buget total de un milion de euro.

Ministrul a subliniat că „datorită fondurilor europene” că preşedintele Guvernului „luptat la Bruxelles”astăzi Spania este „în fruntea tranziției ecologice și digitale pe întreg teritoriul și nu numai la Madrid”.

Andaluzia a primit aproximativ 1.000 de milioane pentru programe de digitalizare, îmbunătățirea infrastructurii și conectivității și modernizarea administrației pentru a oferi servicii mai bune cetățenilor. Aceste fonduri provin din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență și sunt gestionate de Ministerul Transformării Digitale și Serviciului Public.

Mai multe noutăți Programul Digital Kit a ajuns deja la peste 460.000 de companii cu o investiție de… Óscar López confirmă 1,5 miliarde de instrumente financiare pentru industrie… Etichete: Transformare digitală Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Ministrul Oscar López anunță un spațiu de date pentru îmbunătățirea managementului consiliilor și consiliilor orășenești