#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezentat astăzi, la Primăria Alcalá de Henares, cea mai recentă lucrare a pictorului Augusto Ferrer-Dalmau, dedicată cardinalului Cisneros. Este o pictură de mari proporții (2,5 metri înălțime și 2 metri lățime) în care recreează o scenă a cuceririi Oranului în 1509 cu care se aduce un omagiu fondatorului universității Alcalá, comandat de Societatea Proprietarilor din Alcalá. de Henares.

„Ferrer-Dalmau este astăzi unul dintre cei mai cunoscuți pictori ai noștri, cel mai important pictor de lupte și mari isprăvi istorice care, în plus, a creat o școală și a readus în modă acest gen de neînlocuit și profund necesar”, a remarcat președintele. care a subliniat că datorită lui „cele mai importante evenimente și personaje” din istorie sunt discutate și re-studiate. „O sarcină fundamentală în aceste vremuri în care noi, spaniolii, ne înțelegem mai puțin, deoarece nu știm din ce în ce mai mult de unde venim”, a adăugat el.

Lucrarea, care poate fi vizitată în vechea curte a Crucii Roșii de lângă Plaza de Cervantes, este o oportunitate unică de a descoperi această instituție istorică, fondată de cetățenii din Alcala în 1850 și pionier în Spania în protecția și conservarea patrimoniu artistic de la Universitatea din Alcalá. Ferrer-Dalmau reprezentase deja în 2011 plecarea lui Zapadores din Alcalá în 1808, un eveniment istoric legat de istoria orașului în care rebelii, răzvrătindu-se împotriva trupelor napoleoniene, s-au îndreptat spre Valencia.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezintă lucrarea lui Ferrer-Dalmau care comemorează luarea orașului Orán de către trupele cardinalului Cisneros