#Madrid –

Comunitatea Madrid va consolida serviciul pe liniile de metrou 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8 și 10 în această sâmbătă cu până la 56% de Ziua Sărbătorii Naționale pentru a facilita accesul la evenimentul central al paradei Armatei. Forțe, care se va desfășura între piețele Neptuno și Colón din capitală.

Planul special de mobilitate întocmit de Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii va fi operațional între orele 9:00 și 15:00, deoarece la eveniment se estimează că vor participa în jur de 100.000 de spectatori și se estimează că 45% dintre aceștia vor participa. Se vor deplasa cu mijloacele de transport în comun. Din acest motiv, compania metropolitană va avea suport specific pentru dispozitivul de securitate și va spori personalul serviciului clienți la stațiile Colón, Banco de España și Atocha, acestea fiind cele mai apropiate de eveniment.

În plus, deoarece vacanța coincide cu weekendul și cu alte evenimente ale Hispanitatea 2024 La fel ca și spectacolul piromuzical din Plaza de Cibeles, va fi și o creștere a serviciului de trenuri pe timp de noapte. Astfel, de la ora 22:00 până la ora de închidere la ora 1:30, liniile 1, 2, 3, 4, 5, 7 și 10 vor fi întărite cu până la 150%.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid consolidează serviciul pe rețeaua de metrou cu până la 56% pentru Ziua Sărbătorilor Naționale și Hispanice 2024