#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunităţii Madrid a aprobat astăzi investiţia de 2,8 milioane de euro pentru achiziţionarea a 1.800 de uniforme de intervenţie noi pentru Pompieri. Sunt costume model U2, formate din jachete și huse de pantaloni, care sunt echipate cu cea mai recentă tehnologie pentru a crește siguranța acestor profesioniști în răspunsul direct la un accident.

Noua îmbrăcăminte oferă o mai mare ventilație și protecție termică. Au o greutate mai mică și sunt mai ergonomice, ceea ce permite mișcarea completă a pompierilor. În plus, vor avea certificări termice și mecanice actualizate, și vor răspunde reglementărilor de înaltă vizibilitate pentru lucrările pe drumurile publice.

Dintre caracteristicile sale se remarcă schimbarea culorii, devenind roșie, față de albastrul actual, pentru a reduce stresul termic. Această decizie răspunde studiului tehnic efectuat de Sediul Unității Tehnice al Departamentului de Pompieri din Comunitatea Madrid cu privire la impactul potențial al tonului asupra acestui factor.

Cu această achiziție, Agenția de Securitate și Situații de Urgență Madrid 112 (ASEM112) va efectua renovarea îmbrăcămintei acestor profesioniști, a cărei aprovizionare are o perioadă de finalizare de 13 luni. Aceste echipamente individuale de protecție (EIP) sunt frecvente în incendii urbane și industriale, salvări în spații închise; intervenții cu risc nuclear, radiologic, biologic sau chimic; acţiuni pe drumurile publice şi lucrări care necesită resurse speciale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid achiziționează 1.800 de uniforme de intervenție de ultimă generație pentru Pompieri