#Madrid –

Comunitatea Madrid însoțește pacienții cu îngrijiri paliative cu activități recreative la Spitalul Universitar Santa Cristina, care a organizat plecarea unuia dintre pacienții săi pentru a se bucura de o zi în Sierra de La Pedriza.

Împreună cu soția sa și membrii Fundației Ambulanța Dorinței, Ángel a mers în Parcul Național Sierra de Guadarrama, unde a putut împărtăși o zi de agrement și un meniu special pregătit pentru această ocazie de profesioniștii din bucătărie ai spitalului, ceea ce a fost reflectat. într-un videoclip emoționant povestit chiar de protagonist.

Acest centru public al Serviciului de Sănătate din Madrid, ori de câte ori este posibil din punct de vedere clinic, oferă pacienților aceste tipuri de activități în exterior, care contribuie la îmbunătățirea tratamentului acestora. Unitatea de Îngrijiri Paliative dispune de 36 de paturi, în camere single, pentru utilizatorii cu profil de ședere medie. Această resursă publică oferă îngrijire cuprinzătoare persoanelor cu o boală în stadiu avansat și familiilor acestora, cărora le oferă o ședere completă.

În 2023, Comunitatea Madrid a asistat peste 18.000 de pacienți în aceste unități, cu 44% mai mult decât anul precedent. Spitalele de acută SERMAS au acest serviciu public gratuit, pe lângă Santa Cristina, Cruz Roja, Guadarrama și Virgen de la Poveda, toate de Mediu Sejur, cu un total de 324 de paturi.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid însoțește pacienții cu îngrijiri paliative cu activități recreative și de agrement