#Madrid –

Prin Unitatea sa de îngrijiri paliative

Spitalul Universitar La Princesa, un centru public din Comunitatea Madrid, sărbătorește Ziua Mondială a Îngrijirilor Paliative, care are loc pe 12 octombrie, cu diferite inițiative de informare. Aceste acțiuni au fost realizate de Unitatea de Îngrijiri Paliative a centrului din Madrid, care a lansat un videoclip informativ, precum și un site web cu toate informațiile pentru pacienți și familii.

The Unitatea de îngrijiri paliative Acest centru este condus de dr. Antonio José Pita Carranza și este alcătuit dintr-o echipă multidisciplinară formată din trei medici specializați în Medicină de familie și comunitară, trei asistente medicale, un psiholog, un asistent social și un asistent administrativ. Această unitate acționează ca consultație pentru pacienții internați și are și un consult specific pentru pacienții neinternați.

Echipa de profesionisti in ingrijiri paliative se concentreaza pe ingrijirea si ameliorarea pacientului bolnav, ajutand la imbunatatirea calitatii vietii acestuia si a familiei, in timpul procesului si in etapa finala. Aceștia se concentrează pe controlul simptomatic, acordând prioritate ușurării fizice, emoționale și spirituale, precum și nevoilor sociale și globale.

Îngrijirea paliativă este asistența medicală pe care o primesc persoanele diagnosticate cu boli terminale și progresive atunci când prezintă simptome care le modifică calitatea vieții și a familiilor lor. Nevoile acestor pacienți afectează toate sferele ființei umane, biofizic, psihologic, social și spiritual, iar în funcție de complexitatea lor sunt îngrijite de echipele de Asistență Primară, de Asistență Spitală sau de unitățile specifice de Îngrijiri Paliative, cu un model de îngrijire cuprinzătoare capabilă să efectueze o abordare eficientă a acestora.

În Spania, între 300.00 și 370.000 de persoane au nevoie de îngrijiri paliative

În prezent, peste 60 de milioane de oameni din lume au nevoie de îngrijiri paliative în fiecare an, conform Atlasului Mondial al Îngrijirilor Paliative ale OMS și al Alianței Mondiale pentru Îngrijiri Paliative pentru Hospice (WHPCA). În Spania, se estimează că între 300.00 și 370.000 de persoane au nevoie de îngrijiri paliative în fiecare an, dintre care 135.000 au nevoi complexe care necesită intervenția unei echipe specifice de îngrijiri paliative, potrivit datelor Societății Spaniole de Îngrijiri Paliative (SECPAL). .

Motto-ul din acest an este: „La zece ani de la rezoluție: ce facem?”, comemorand zece ani de la rezoluția Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind acest tip de îngrijire. Obiectivul principal al acestei zile este garantarea dreptului pacienților și familiilor acestora de a trăi procesul de sfârșit de viață cu cea mai mare calitate și confort, și cu minimum de suferință, această îngrijire paliativă fiind un drept al omului, inclus în Parlamentul. Adunarea Consiliului Europei, 25 iunie 1999.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul public din La Princesa comemorează Ziua Mondială a Îngrijirilor Paliative cu acțiuni de informare