#Madrid –

Comunitatea Madrid oferă noi cursuri de specializare de formare profesională în securitate cibernetică, robotică, fabricație aditivă și audit energetic pentru acest an universitar în centrele de învățământ din regiune. Acestea durează între 400 și 720 de ore, iar obiectivul lor principal este îmbunătățirea cunoștințelor despre sectoarele aflate în permanentă actualizare și modernizare, care au o capacitate de angajare ridicată și care, conform tuturor indicatorilor, vor domina competitivitatea în deceniile viitoare ale economiei .

În ședința de săptămâna aceasta, Consiliul Guvernatorilor a aprobat planurile de studii pentru aceste patru cursuri de specializare, care au un caracter inovator și tehnologic și se adresează studenților care au absolvit o diplomă de Formare Profesională Superioară și doresc să-și completeze și să aprofundeze învățarea. Prin această inițiativă, Ministerul Educației, Științei și Universităților urmărește să răspundă atât nevoilor de calificare și acreditare ale lucrătorilor, cât și noilor cerințe ale pieței muncii.

Astfel, scopul Cybersecurity în mediile tehnologice de operare este de a răspunde creșterii activităților care au loc în spațiul cibernetic și tendinței consecvente către medii industriale mai interconectate, ceea ce face necesară aplicarea unor noi strategii de securitate. Acest curs are o durată de 720 de ore.

Robotica colaborativă, 400 de ore, abordează apariția rapidă a roboților în companiile mici și mijlocii. Acesta va instrui profesioniști pentru a dobândi capacitatea de a reprograma aceste mașini, într-un mod care să le ofere un control eficient al proceselor de lucru.

Cursul de specializare de 600 de ore în Fabricație aditivă va permite dezvoltarea și managementul proiectelor prin utilizarea 3D, precum și supravegherea, execuția asamblarii, întreținerii și punerea în funcțiune, realizând optimizarea design-urilor industriale, a timpilor și a costurilor.

În cele din urmă, Auditul Energetic durează 420 de ore și are ca scop îmbunătățirea eficienței în clădiri, dotări și operațiuni industriale, comerciale, de transport și servicii.

Aceste învățături se adaugă altor opt aprobate recent privind întreținerea vehiculelor hibride și electrice, fabricarea inteligentă, întreținerea sistemelor de rulare feroviare, semnalizare, telecomunicații feroviare, inteligență artificială și date mari, digitalizarea întreținerii industriale, modelarea informațiilor de construcție și materiale compozite în industria aerospațială.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează cursuri specializate în securitate cibernetică și robotică în FP