#Spania – Brasilia (Brazilia)

La această reuniune ministerială a fost adoptată o declarație comună, de care doar Argentina s-a distanțat, cu recomandări și angajamente privind egalitatea de gen, autonomia economică a femeilor, sistemele de îngrijire; eradicarea misoginiei și a violenței de gen; și acțiunea climatică.

În timpul discursului său, Ana Redondo a subliniat că „este important să ne ridicăm vocile pentru a afirma cu voce tare și clar că prosperitatea economică nu este durabilă fără femei”. Ministrul a insistat că a venit momentul „globalizării drepturilor a jumătate din populație, pentru că niciun progres sau progres economic nu va fi sustenabil dacă se bazează pe exploatarea femeilor”.

La această Întâlnire, Redondo a mai asigurat că succesul economiei spaniole se explică prin încorporarea talentelor feminine și a evidențiat măsuri spaniole precum creșterea Salariului Minim Interprofesional, Planurile de Egalitate în companii sau Legea Parității. Ministrul a susținut că nu este necesar să se aleagă între creștere economică și justiție socială.

„Este posibil să crească economic cu 2,8% și, în același timp, să se reducă diferența de salarii, egalând în același timp concediile plătite și netransferabile pentru naștere și îngrijirea copiilor între bărbați și femei”.

În ceea ce privește violența sexistă, Ana Redondo a făcut aluzie la această reuniune ministerială a G20 la reînnoirea Pactului de stat împotriva violenței de gen și a afirmat că se va lucra și pentru a se ajunge la un acord la nivel internațional.

În final, ministrul a subliniat că „în acest moment de răscruce istorică și în fața celor care vor să mergem înapoi, propunem din Spania mai multe drepturi și mai multă egalitate. Progresul nu este posibil fără dreptate, nici dreptate fără femei”.

Ministrul Egalității, Ana Redondo, în cadrul discursului său la Reuniunea ministerială a Grupului G20 pentru abilitarea femeilor.

Mai multe informații Site-ul web al G20 Brazilia Etichete: Guvernul Spaniei Egalitate Justiţie Internaţional Sursa: Guvernul Spaniei – Spania apără o alianță globală pentru drepturile femeilor în G20 împotriva valului reacționar