#Madrid –

EXTINSĂ LA DOUĂ GRUPE DE PACIENȚI DUPĂ SUCCESUL ULTIMEI EDIȚII

Pacienții cu cancer de sân și de colon de la Spitalul Universitar Henares, aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, vor putea accesa programul „Exercitul este sănătate” pentru încă un an, dacă doresc și sub prescripția medicului oncolog. . conceput de Consiliul Local Coslada și centrul spitalicesc pentru a promova practicarea regulată a exercițiilor fizice ca o completare a tratamentului medical. S-a dovedit că exercițiul fizic este sigur și benefic pentru bolnavii de cancer, obținând o multitudine de beneficii fizice și funcționale în orice moment al tratamentului.

Pentru a promova aceste beneficii și pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților noștri, the Spitalul Universitar Henaresîn colaborare cu Primăria Municipiului Coslada, prin Departamentul de Sănătate, au lansat această a doua ediție a programului pentru populația noastră afectată de cancer de sân sau de colon. Cu această ocazie și după succesul ediției trecute, programul are 30 de locuri, dublu față de anul trecut.

Programul are colaborarea Departamentului de Sport și a fost admis la a IX-a ediție a programului de colaborare instituțională în activități fizice și proiecte de sănătate al Departamentului de Cultură, Turism și Sport al Comunității Madrid.

Programul „Exercitul este sănătate” va începe luni, 14 octombrie, la Centrul Sportiv El Cerro de Coslada, două zile pe săptămână, luni și miercuri, de la 10:00 la 13:00 cu două grupe formate din 30 de pacienți . Se vor bucura de o cameră interioară, o terasă exterioară și o piscină încălzită unde se pot antrena în apă. Toate exercițiile vor fi supravegheate de un profesor calificat în Științe ale activității fizice și sportului și planificate împreună cu echipa multidisciplinară a Spitalului Universitar Henares.

La începutul programului, echipa multidisciplinară a Spitalului Universitar Henares, formată din medici oncologi, ginecologi, rehabilitatori, chirurgi și kinetoterapeuți, va efectua o evaluare a fiecărui pacient pentru a defini capacitatea fizică a fiecăruia și a adapta activitățile fizice. a fi efectuat. Promotorul activității va concepe un program de acțiune personalizat, planificat și detaliat, întotdeauna supravegheat de echipa multidisciplinară care alcătuiește programul. O evaluare a pacienților va fi efectuată o dată la trei luni, în controalele medicale corespunzătoare.

Activitățile fizice generale vor consta într-un atelier de introducere în practica sportivă. Activități sportive uscate pentru a câștiga mușchi, completate cu exerciții într-o piscină de agrement. În cele din urmă, practică sport în aer liber dacă condițiile meteo o permit. Cursurile vor fi întotdeauna predate încet și cu respect cu pacientul, astfel încât acesta să aibă suficient timp pentru a profita de beneficiile activității propuse.

REZULTATELE „EXERCIȚIUL ESTE SĂNĂTATE”

Potrivit studiului care se desfășoară pe acest program, pacienții care au terminat ultima ediție recomandă realizarea acestui plan de exerciții 100%. În sondajele efectuate, aceștia comentează că pe tot parcursul programului au descoperit că datorită exercițiului fizic s-au simțit mai bine și aceasta a devenit o necesitate pentru îmbunătățirea consecințelor tratamentelor pentru cancer primite.

44,5% dintre participanți au început programul cu un nivel „scăzut” de activitate fizică, măsurat cu chestionarul IPAQ. 11% cu un nivel „moderat” și 44,5% cu un nivel „înalt”. La prima evaluare și la finalul programului, 22,2% au atins un nivel „moderat” de activitate fizică și 77,8% un nivel „înalt”. 55,6% dintre participanți și-au îmbunătățit nivelul de activitate fizică față de înainte de a începe, iar 44,4% și-au menținut nivelul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul public Henares continuă programul de exerciții fizice pentru pacienții săi cu cancer de sân și de colon, ca parte a tratamentului acestora