#Madrid –

Comunitatea Madrid a atras peste 630.000 de persoane la Hispanidad 2024, o cifră cu 12% mai mare decât anul trecut, doborând recordul de prezență la acest eveniment cultural în limba spaniolă, reunind în capitală 750 de artiști din întreaga lume în 184 de activităţi.

Printre cele mai mari evenimente desfășurate în perioada 4-13 octombrie cu ocazia acestui eveniment, organizat de Guvernul prezidat de Isabel Díaz Ayuso, se numără parada care a făcut turul Gran Vía pentru prima dată în această ediție în fața a 250.000 de participanți și concertul lui Manuel. Turizo în Puerta de Alcalá, care a adunat mai mult de 100.000.

Restul spectacolelor muzicale live au reunit un total de 42.000. La fel, dintre cele 98 de reprezentații programate, au fost deosebit de relevante spectacolele live ale Sen Senra, Valeria Castro și spectacolul Corral de la Morería din Plaza Mayor, cu câte 10.000 de persoane.

Lor li se alătură publicul Fruko y sus Tesos și La-33 pe scena Puente del Rey; Ralphie Choo, Lara 91k și Alex Ferreira în Plaza de Callao; Diego Torres și Ptazeta în Puerta del Sol La rândul său, Festivalul MadBlue desfășurat în parcul Juan Carlos I, prin care au trecut 12.000 de spectatori.

În plus, Baletul Spaniol din Comunitatea Madrid și-a dezvoltat debutul în cadrul sărbătoririi Hispanidad 2024. Pe 12 octombrie, Teatros del Canal a găzduit, în plină sala, premiera acestei noi companii formată din 20 de dansatori și 3 dansatori. muzicieni sub conducerea dansatorului și coregrafului Jesús Carmona.

Toate accentele se potrivesc în Madrid

Această a patra ediție a Hispanidad a avut Mexicul ca țară invitată sub motto-ul Toate accentele se potrivesc în Madrid. La acest eveniment a fost loc pentru toate genurile muzicale în șase spații emblematice precum Puerta del Sol, Callao, Puerta de Alcalá, Plaza Mayor și Puente del Rey-Madrid Río, printre altele.

Programul a inclus și activități gratuite pentru întreaga familie în Parcul Santander (Chamberí) și Parcul Vista Alegre din capitală, precum spectacole de clovni, parade, acrobații, dansuri tip tap, muzică și circ de diferite companii argentiniene și mexicane, care peste 2.000 de oameni s-au bucurat.

În plus, publicul s-a bucurat de alte propuneri precum expoziția The world of the Manila shawl. Din Asia până în Spania, trecând prin America Latină, în Palatul Linares; întâlniri literare în colaborare cu Fundația LOEWE, sau Săptămâna Cinematografiei Mexicane, organizată, printre altele, cu Casa México.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid bate recordul de prezență la Hispanidad 2024 cu peste 630.000 de participanți