#Madrid –

Comunitatea Madrid conduce la crearea de locuri de muncă în comerțul cu amănuntul, cu o creștere de la an la an de 4,9% față de 1,9% pentru Spania în ansamblu. În acest fel, sunt peste 302.000 de persoane angajate în acest sector, 15,4% din totalul național. În plus, generează 6% din PIB-ul regional cu aproape 60.000 de unități.

Acest lucru a fost evidențiat astăzi de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Rocío Albert, în timpul discursului său la Adunarea anuală a Asociației Naționale a Marilor Companii de Distribuție (ANGED), care cuprinde 7.200 de companii de produse alimentare, electrocasnice, modă și bricolaj librării.

Albert a subliniat importanța libertății orelor de cumpărături, ceea ce a plasat Madridul drept a doua cea mai bună destinație europeană de cumpărături și cu cea mai mare ocupare. „De fapt, creșterea locurilor de muncă a fost de 19,6% de la intrarea sa în vigoare în 2012, în timp ce Catalonia a cunoscut doar o creștere de 2,9%.

„Angajamentul nostru față de această activitate s-a reflectat în Planul de revitalizare a întreprinderilor mici 2024-2027, dotat cu 20 de milioane de euro, care are ca scop îmbunătățirea competitivității, încorporarea noilor tehnologii în procesele sale de afaceri și profesionalizarea acesteia”, a subliniat el. „Acţionăm şi în alte aspecte fundamentale, precum reducerea obstacolelor de reglementare şi pregătirea pentru angajare, două variabile pe care companiile le cer continuu de la noi pentru a continua să stimulăm activitatea economică”, a conchis el.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid conduce la crearea de locuri de muncă în comerțul cu amănuntul, cu o creștere de 4,9% în ultimul an