#Madrid –

Astăzi, Comunitatea Madrid sărbătorește a zecea aniversare a Spitalului Public Universitar General Villalba, care a tratat aproape 400.000 de persoane și peste 3 milioane de consultații în această perioadă. Ministrul Sănătății, Fátima Matute, a participat la evenimentul comemorativ, unde și-a evidențiat modelul de sănătate bazat pe excelență, inovație și tratament umanizat.

Acest centru a fost inaugurat pe 14 octombrie 2014 și acoperă în prezent fațetele de predare și cercetare, este acreditat pentru formarea rezidenților în 12 specialități și găzduiește Campusul Villalba al Școlii de Asistență Asistentă a Fundației Jiménez Díaz. În plus, este integrat chiar în Institutul de Cercetare în Sănătate al Fundației, împrejurare care îi permite să ofere profesioniștilor săi oportunități de dezvoltare pe baza contribuției lor la progresul Medicinii.

Această resursă regională de sănătate publică are o forță de muncă de aproape 1.000 de muncitori, care deservesc peste 120.000 de locuitori din cele opt municipalități incluse în aria sa de referință. Implicarea și profesionalismul lor au făcut posibilă efectuarea a 3,14 milioane de consultații (peste 300.000 non-față), aproape 100.000 de intervenții chirurgicale, peste 1 milion de urgențe, 96.000 de internari și primirea a 215.000 de pacienți în Spitalul de Zi.

Complexul Villalbino, a cărui arhitectură dispune de lumină naturală în peste 80% din facilități, este axat pe funcționalitatea și bunăstarea lucrătorilor și pacienților săi, cu capacitatea de a fi modificat și extins în funcție de nevoile actuale și viitoare.

Printre cele mai bune din Spania

Cu toate acestea, Indicele General de Satisfacție a Utilizatorilor a ajuns la 92,24% iar cel mai recent Health Reputation Monitor, un studiu de referință în sector, îl plasează pe locul 40 în clasamentul celor mai bune 100 de spitale publice din Spania, după ce a urcat două poziții.

Portofoliul său extins de servicii a crescut și s-a îmbunătățit în rezultate și procese de-a lungul acestui deceniu. Dispune de echipamente tehnologice de ultimă generație care sunt actualizate în permanență, cu lider în inovare, digitalizare și aplicare de noi tehnologii precum Big Data și Inteligența Artificială.

De-a lungul istoriei sale, a primit premii precum Recunoașterea EFQM 5 Stele pentru Excelență în Management, acordată de Fundația Europeană pentru Managementul Calității, sau sigiliul Madrid Excellent.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește a zecea aniversare a Spitalului Public Villalba cu peste 3 milioane de consultații la care au participat