#Madrid –

Comunitatea Madrid lucrează pentru a include începând cu anul școlar 2025/2026 predarea anilor I și II de Învățământ Secundar Obligatoriu (ESO) în școlile infantile și primare publice din întreaga regiune. Acest lucru a fost anunțat astăzi de ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, în timpul vizitei sale la CEIPSO Salvador de Madariaga din Daganzo de Arriba, unul dintre centrele care predă deja atât cursuri ESO, pe lângă etapele Infantil și Primar. .

Viciana a reamintit că președintele regional, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat în ultima Dezbatere despre Starea Regiunii că noile școli care își deschid porțile începând cu anul viitor vor preda 1 și 2 ESO și vor avea o zi împărțită. „Acum ne străduim să extindem și acest model, care a fost foarte bine primit de familiile din regiune, la școlile publice din toate direcțiile teritoriale care funcționează deja”, a explicat el.

În acest scop, tehnicieni din Ministerul Educației, Științei și Universităților studiază viabilitatea acestei implementări imediate în centre care au deja infrastructura corespunzătoare sau își pot adapta cu ușurință dotările pentru a găzdui noile clase și au zile împărțite.

Toate centrele care îndeplinesc aceste condiții pot deveni CEIPSO (școală publică de învățământ preșcolar, primar și gimnazial) și vor implementa progresiv ambele cursuri ESO, astfel încât în ​​anul 2025/26 să le permită elevilor care au absolvit clasa a VI-a din Primar să continue în le-au studiile fără a fi nevoiți să se schimbe la un institut.

„Suntem convinși că aceste măsuri ne vor ajuta să combatem abandonul școlar, să îmbunătățim performanța elevilor, odihna sau obiceiurile lor alimentare, precum și combaterea singurătății, a dependențelor sau a posibilei influențe a bandelor de tineri”, a subliniat consilierul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Începând de anul viitor, Comunitatea Madrid va încorpora cursurile 1 și 2 secundar în școlile publice infantile și primare.