#Spania – Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, în cadrul discursului său la XV Premii de Excelență pentru Inovare pentru Femeile Rurale.

Distribuie pe Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, a evidențiat capacitatea de inovare și antreprenoriat a femeilor din lumea rurală. Planas a recunoscut că au fost multe progrese în ultimii ani, dar asta „este un drum lung de parcurs”. Din acest motiv, Ministerul va promova o Lege a agriculturii familiale cu accent pe gen, care va consolida figura proprietății partajate. Obiectivul principal este de a facilita schimbarea generațională și de a îmbunătăți rolul esențial al femeilor în sector.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii Rurale de astăzi, Luis Planas și ministrul Egalității, Ana Redondo, au participat la înmânarea celor XV premii pentru excelență în inovare pentru femeile din mediul rural al Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, care recunoaște inițiative inovatoare ale femeilor din zonele rurale. Planas a evidențiat conducerea câștigătorilor și a recunoscut acest lucru „Valorile și principiile lor sunt un exemplu de încredere pentru comunitatea în care trăiesc”.

Ana Redondo a subliniat că este o prioritate ca femeile să aibă o viață plină și egală în mediul rural: „Femeile sunt suportul mediilor noastre rurale, cheie pentru stabilirea populației și motor economic”.

În această linie, el a evidențiat programele, proiectele și subvențiile care se derulează prin Institutul Femeii, care vizează „femeile din mediul rural pot avea o viață mai corectă și mai egală”. Printre programe, Redondo a subliniat Programul „Provocarea femeilor rurale”, care încurajează și sprijină femeile antreprenoare din lumea rurală și, de asemenea, le consiliază și le însoțește în demararea afacerilor.

Luis Planas a reamintit că Spania a realizat includerea perspectivei de gen ca obiectiv strategic în noua Politică Agricolă Comună (PAC) și că este una dintre țările care a conceput cele mai multe măsuri, atât în ​​ajutoarele directe, cât și în dezvoltarea rurală. pentru a consolida rolul femeii în agricultură.

În plus, Planaș a menționat și alte măsuri ale ministerului în acest sens, precum proprietatea partajată, care promovează egalitatea între persoanele care o gestionează. Până în prezent, sunt 1.345 de ferme care au adoptat această modalitate. De asemenea, ajutor pentru antreprenoriat și inovare din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență, care are linia Digital Entrepreneurs -51 milioane de euro- sau programul AgroInnpulso cu un buget de 39 de milioane de euro.

Aceste stimulente sunt completate cu ajutorul Fondului European Agrar pentru Dezvoltare Rurală, care are 45 de intervenții programate cu perspectivă de gen. În plus, în sectorul pescuitului, a fost lansat al II-lea Plan pentru Egalitatea de Gen, iar legea privind pescuitul durabil și cercetarea în domeniul pescuitului include o protecție socială mai mare pentru profesiile în care majoritatea sunt femei.

Luis Planas a evidențiat necesitatea creșterii conducerii și gradului de participare a femeilor în organele de conducere ale entităților din sector, deoarece „Egalitatea se reflectă prin putere, iar asumarea puterii este un act de egalitate și libertate”.

Premiul onorific al celei de-a 15-a ediții a premiilor de excelență pentru inovație pentru femeile din mediul rural din acest an a revenit echipei de fotbal feminin din Spania, în semn de recunoaștere a succeselor sale, dar și pentru faptul că a devenit o mare referință pentru fete și băieți, în special pentru cei care locuiesc în lumea rurală. Anul acesta au fost acordate trei premii pentru fiecare dintre cele patru categorii, în valoare de 18.000, 12.000 și 7.500 de euro fiecare. Lista câștigătorilor care aparțin Asturias, Aragon, Castilla y León, Castilla – La Mancha, Catalonia, Cantabria, Comunitatea Valenciană, Extremadura și Galiția poate fi consultată aici.

Ministrul s-a referit la necesitatea comunicării și valorificării muncii femeilor din mediul rural și, în acest scop, a evidențiat celebrarea acestor premii și a VII-a ediție a ciclului național de cinema și femeile din mediul rural care începe astăzi și va continua. va continua până pe 17 noiembrie în cadrul Zilei Internaționale a Femeii Rurale.

Mai multe informații Ordinul de acordare a XV Premiilor de Excelență pentru Inovare pentru Femeile Rurale 2024 (PDF) Mai multe noutăți Luis Planas subliniază munca Guvernului Spaniei de a promova egalitatea în… Luis Planas subliniază angajamentul Guvernului față de dezvoltarea politicilor de… Etichete: Agricultură Cresterea vitelor Pescuit Egalitatea Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Luis Planas evidențiază antreprenoriatul și capacitatea de leadership a femeilor din lumea rurală