#Madrid –

Printr-un nou program de management al gazelor medicale

Spitalul Universitario del Sureste, un centru public al Comunității Madrid situat în Arganda del Rey, a lansat un nou program de management al gazelor medicale care și-a redus amprenta de carbon și plasează spitalul în fruntea durabilității. Serviciul de Inginerie al centrului din Madrid a implementat un sistem avansat de monitorizare care a făcut posibilă optimizarea utilizării resurselor și îmbunătățirea durabilității, garantând siguranța pacienților în orice moment.

Adoptarea tehnologiilor de ultimă oră pentru gestionarea rețelei sale de gaze medicale, precum Oxygen și Medical Air, a însemnat instalarea de debitmetre inteligente de înaltă precizie în liniile de alimentare cu gaze medicale, care monitorizează debitul în timp real și presiune, permițând monitorizarea exhaustivă și detaliată a întregii rețele.

În cadrul ultimei intervenții efectuate, utilizarea tehnologiei bazate pe Internet of Things (IoT) și analize avansate au permis Spitalului să obțină date valoroase despre consumul și comportamentul rețelei sale de gaze, ceea ce a făcut posibilă detectarea oportunităților de optimizare. în managementul rețelei de distribuție (în special până la o marjă de 50% în utilizarea gazelor).

Implementarea dezvoltată permite sistemului să avanseze măsuri corective care nu numai că reduc costurile, ci și minimizează amprenta de carbon a Spitalului Universitario del Sureste, identificând în același timp noi provocări, explorând îmbunătățiri viitoare ale sistemului care vor permite un control și mai mare și mai multă eficiență , măsuri esențiale pentru a trece către un model de management al spitalelor mai durabil, aliniat cu obiectivele de dezvoltare durabilă stabilite în Acordul de la Paris și Agenda 2030, și îmbunătățirea continuă a managementului de mediu stabilit de Serviciul Madrid Health.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Public de Sud-Est își reduce amprenta de carbon pariând pe inovație