#Madrid –

Comunitatea Madrid a inițiat modificarea regulamentară care va permite activarea noilor terenuri municipale pentru construirea de mai multe locuințe publice de închiriat la prețuri accesibile și, astfel, să-și sporească oferta în regiune.

Astăzi, Consiliul de Guvern a solicitat raportul Comisiei juridice de modificare a reglementării procedurii de atribuire și folosire a clădirilor care au fost construite sub protecția unei concesiuni publice, – cea care permite utilizarea unui bun public pentru o anumită perioadă de timp. . -, pe terenuri supramunicipale.

Prin această modificare legală, Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii va putea promova, odată cu intrarea sa în vigoare, construcția de locuințe pe parcele de proprietate locală, generală sau de altă calificare aflate în prezent în neutilizare.

Obiectivul Executivului de la Madrid este de a crește stocul de proprietate și de a face prețul de închiriere cu până la 40% mai ieftin decât în ​​piața liberă. Această inițiativă reprezintă un impuls pentru Planul Vive regional prin care 10.500 de case cu venituri mici vor fi scoase pe piață în această legislatură, dintre care 4.000 vor fi construite până la sfârșitul anului 2024.

Această măsură a succesului în locuințe în Comunitatea Madrid și colaborarea public-privată a presupus deja livrarea a 561 de apartamente în Alcorcón, Tres Cantos și Getafe, cărora restul municipalităților care fac parte din Plan vor fi treptat. Vieți: Alcalá de Henares, Boadilla del Monte, Colmenar Viejo, Madrid, Móstoles, Pinto, San Sebastián de los Reyes, Torrejón de Ardoz, Torrelodones, Aranjuez, Arganda del Rey, Humanes de Madrid, Torrejón de la Calzada, Moralzarzal, Navalcarnero, Daganzo de Arriba, Velilla de San Antonio, Villalbilla, Ciempozuelos și Alcobendas.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe modificarea regulamentului pentru a construi case de închiriere mai accesibile pe teren municipal