#ComisiaEuropeana – Decizia de astăzi vine în urma unei investigații de piață aprofundate lansate la 13 mai 2024, după notificarea trimisă de X în legătură cu statutul său de potențial controlor de acces. Împreună cu notificarea, X a prezentat și contraargumente, explicând de ce serviciul său de rețele de socializare online nu ar trebui, în opinia sa, să se califice drept un punct de acces important între întreprinderi și consumatori, chiar dacă se consideră că X atinge pragurile cantitative stabilite în RPD. 

În urma unei evaluări aprofundate a tuturor argumentelor, inclusiv a contribuțiilor părților interesate relevante, și după consultarea Comitetului consultativ pentru piețele digitale, Comisia a concluzionat că, într-adevăr, X nu se califică drept controlor de acces în ceea ce privește serviciul său de rețele de socializare online, dat fiind că investigația a arătat că X nu este un punct de acces important prin care utilizatorii comerciali pot ajunge la utilizatorii finali.

Comisia va continua să monitorizeze evoluțiile de pe piață în ceea ce privește acest serviciu, în cazul în care apar modificări substanțiale.

Versiunea neconfidențială a deciziei va fi publicată pe site-ul web pentru RPD al Comisiei.

Detalii Data publicării16 octombrie 2024

Sursa: Comisia concluzionează că serviciul de rețele de socializare online al X nu ar trebui desemnat în temeiul Regulamentului privind piețele digitale