#Madrid –

Comunitatea Madrid investește 47 de milioane de euro în vaccinurile care compun calendarul pentru toate vârstele. Consiliul Guvernului desfășurat astăzi a autorizat executarea diferitelor contracte de achiziție a 1,7 milioane de doze de vaccinuri pentru administrare urmând liniile directoare stabilite de graficul de vaccinare al regiunii pentru anii 2025 și 2026.

Acestea fac parte din Acordul-cadru de stat la care Madrid este membru și au fost pregătite ținând cont de populația care urmează să fie imunizată și de stocul încă disponibil. Se adresează atât adulților sănătoși, cât și copiilor și grupurilor expuse riscului. Dozele care sunt achiziționate acum vor acoperi nevoile de protecție împotriva diferitelor microorganisme care provoacă boli prevenibile prin vaccin în copilărie, la adulți și vârstnici și în anumite grupuri de risc.

Acordul aprobat prevede achiziționarea vaccinului hexavalent (împotriva hepatitei B, difteriei, pertussis acelular, tetanos, poliomielitei și Haemophilus influenzae), precum și cel care vizează prevenirea difteriei și tetanosului cu conținut antigenic redus sau împotriva meningococului (vaccinuri conjugate împotriva meningococului C, și împotriva serogrupelor A, B, C, Y și W în diferite preparate).

Fiolele sunt achiziționate și pentru imunizarea împotriva rujeolei, rubeolei, oreionului, varicelei, meningococului și hepatitei A și B atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Vaccinarea este cea mai eficientă măsură preventivă pentru populația sănătoasă pentru a controla și chiar a elimina transmiterea anumitor boli și este un instrument fundamental pentru anumite grupuri de risc din cauza stărilor lor anterioare de sănătate.

Programul de vaccinare și imunizare pe tot parcursul vieții al Comunității Madrid include protecție împotriva a 18 boli prevenibile prin vaccin, din perioada prenatală până după vârsta de 60 de ani.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 47 de milioane de euro în vaccinuri calendaristice pentru toate vârstele