#Madrid –

Comunitatea Madrid a închis Târgul de Toamnă din Plaza de Toros de Las Ventas cu cel mai bun palmares de abonați din ultimii 15 ani, 18.229, depășind cifra ediției trecute cu peste 1.000. În total, au participat 116.194 de persoane, cu 6.240 mai multe decât în ​​2023, cu o medie zilnică de 19.366, o creștere de peste 5%. În acest fel, sezonul 2024 se încheie în arena Venezia, pe unde au trecut aproape un milion de fani (936.532).

Ciclul de toamnă a început pe 28 septembrie cu adio lui Enrique Ponce de la publicul madrilen. Dreaptacul valencian și-a semnat a cincea ieșire pe umeri prin Puerta Grande din Monumental, după ce a îndeplinit o mare sarcină împotriva vitelor lui Garcigrande și Juan Pedro Domecq.

De atunci, s-au susținut șapte spectacole, printre care lupte și lupte, inclusiv cea tradițională de Ziua Patrimoniului Hispanic, din 12 octombrie, care a închis Târgul și a reunit 22.248 de fani. Confruntarea cap la cap dintre Miguel Ángel Perera și Emilio de Justo cu șase tauri Victorino Martín, tăind fiecare o ureche, a pus capăt sezonului luptei în arena de tauri din Madrid.

Anul acesta, prin Târgul de Toamnă au trecut și unele dintre cele mai atractive și relevante figuri de pe scena actuală a luptei, precum Roca Rey, care a fost grav rănită pe 6 octombrie. Alți dreptaci de talia lui José María Manzanares, Paco Ureña, Tomás Rufo, Borja Jiménez, Fernando Adrián, Román, David Galván, Víctor Hernández și Samuel Navalón, printre alții, au mai susținut Paseíllo. La capitolul zootehnie s-au remarcat taurii lui Victorino Martín și Victoriano del Río.

Din cauza ploilor din ultimele zile, sărbătorirea matinală a zilei de 12 octombrie, o coridă fără picadori a sunat Sfârșitul Concursului Drumul către Vânzări, în care se luptau trei elevi de la diferite şcoli din Comunitate.

Bilanțul de sfârșit de sezon al Centrului de Afaceri Taurine, conform datelor companiei câștigătoare Plaza 1, confirmă o tendință ascendentă. Astfel, cifrele pentru San Isidro 2024, cel mai important ciclu din lume, reflectă că a fost doborât și un număr record de abonați, cu 16.575. Afișul a fost atârnat Nu există bilete 14 după-amiezi și un impact economic de 80 de milioane de euro a fost generat doar în timpul târgului.

Coride și activități culturale

Târgul de Toamnă a găzduit și activități gratuite de promovare și promovare a festivalului. În sala Antonio Bienvenida a fost organizată o expoziție monografică despre viața și cariera matadorului valencian Enrique Ponce. La rândul ei, sala Antoñete găzduiește expoziția Acordați imposibiluldespre legătura intimă dintre Virgen del Rocío și lumea luptei cu tauri, și rămâne deschis până pe 20 octombrie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid închide Târgul de Toamnă cu cel mai bun record de abonați din ultimii 15 ani, peste 18.000