#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a autorizat astăzi o investiție de 10 milioane de euro pentru a ajuta familiile de plasament cu copii îngrijiți în următorul an, ceea ce reprezintă o creștere cu 500.000 de euro față de anul precedent. Această prevedere ne va permite să susținem în continuare asistența maternală, menținând beneficiile recunoscute pe tot parcursul exercițiului financiar 2024 și ținând cont de furnizarea de noi familii de plasament.

Familiile care fac parte din programul de modalitate generală vor primi 400 de euro pe lună pentru fiecare copil maternal. Cei care răspund de minori cu dizabilități sau cu o situație medicală complexă, care se încadrează în categoria de dificultate specială, vor avea 600 de euro lunar pe copil. În fine, cei care fac parte din programul de adăposturi de urgență vor primi 1.600 de euro pentru aceeași perioadă.

Comunitatea Madrid are 4.000 de minori în cadrul rețelei sale de protecție, dintre care 1.700 sunt în îngrijire rezidențială și 2.300 în diferite programe de îngrijire a familiei.

De la lansarea sa în 2022 și până în prezent, 2.119 familii de plasament și 2.547 copii au beneficiat de aceste beneficii. În plus, Executivul regional a aprobat recent un ajutor de până la 5.000 de euro pe an pe minor pentru acele familii de plasament care trebuie să facă față unor cheltuieli extraordinare precum cele neacoperite de sistemul public de sănătate sau cele derivate din tratamente pedagogice sau logopedice.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid mărește ajutorul pentru familiile de plasament de minori protejați în 2025