#Spania – Al doilea vicepreședinte și ministru al Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, în cadrul prezentării primului Congres Internațional al Muncii.

Distribuie pe „Madrid va deveni capitala mondială a muncii decente”, a spus vicepreședintele secund despre acest eveniment, la care se așteaptă să participe o duzină de miniștri ai muncii din țări precum Belgia, Capul Verde, Columbia, Slovenia, Guatemala, Honduras, Nepal. , Palestina, Senegal sau Africa de Sud, precum și foști deținători ai acestui portofoliu din Argentina, Italia și Portugalia, printre altele.

El congresul, în care vor avea loc diverse prezentări axate pe prezentul și viitorul pieței muncii și promovarea drepturilor lucrătorilor, va avea și prezența comisaruluial Ocupării Forței de Muncă a Uniunii Europene, președintele Comitetului pentru Ocuparea Forței de Muncă a Camerei Europene, președintele Comitetului Economic și Social European (CESE), precum și deputații europeni sau președinții agențiilor europene precum Eurofound sau EU OSHA (securitate și sănătate). la locul de muncă).

TVor participa și experți din societatea civilă precum juriști sau intelectuali precum Owen Jones, Catherine Barnard, Paris Marx, Laura Calafà sau Remedios Zafra, printre alții.

Într-un context marcat de o urgență climatică care transformă deja lumea muncii, creșterea inegalităților și a discursurilor rasiste, precum și cuÎn concordanță cu progresele feministe și LGTBI, această întâlnire este prezentată ca un spațiu de reflecție.

Este săEi vor aborda provocările pe care le reprezintă la locul de muncă sclavia algoritmică, protejarea puterii sindicale sau avansul imperativ al democrației la locul de muncă. Va avea loc o dezbatere cu privire la modul de consolidare a dialogului social și o analiză a modului de depatriarhalizare a lumii muncii sau constituirea unui front care să unească lucrătorii din sudul și nordul global, identificând prioritățile de acțiune pentru protecția și extinderea drepturilor muncii. în întreaga lume.

Acest congres analizează prezentul și viitorul muncii. „Se face un pas înainte pentru a face din munca decentă un instrument esențial al democrațiilor”, a subliniat vicepreședintele.

Mai multe informații Video: Conferință de presă de prezentare a primului Congres Internațional al Muncii Etichete: Angajare Internaţional Social Drepturi sociale Sursa: Guvernul Spaniei – Díaz prezintă Congresul Internațional al Muncii: „Madrid va deveni capitala globală a muncii decente”