#Madrid –

Comunitatea Madrid a prezentat astăzi expoziția Viaje con nosotros, o expoziție care reunește 300 de imagini și documente păstrate de pe cele cinci continente în Arhiva Regională și care permite vizitatorului să facă un tur al lumii și a unei părți din istoria acesteia în doar o oră. Poate fi văzută gratuit până pe 9 februarie 2025 în Sala Cristóbal Portillo a Complexului Cultural El Águila din capitală.

În timpul inaugurarii sale, ministrul adjunct al Culturii, Turismului și Sportului, Luis Martín, a subliniat că „prin această expoziție, Executivul regional își întărește angajamentul față de conservarea patrimoniului madrilen prin diseminarea conținutului important deținut în colecțiile noastre documentare”.

Printre aceștia, Martín i-a evidențiat pe cei ai lui Gerardo Contreras, Nicolás Muller, Nicolás María de Urgoiti y Achúcarro, Juan María Martínez de Bourio, Antonio Ruiz Soler, Luis Escobar, Julio Gómez de Salazar și Galerías Preciados care participă la expoziție cu contribuțiile lor.

În timpul turului, vizitatorul va descoperi o mare diversitate de culturi și societăți în diferite momente ale secolului XX cu mărturii grafice care le vor arăta unele dintre cele mai cunoscute clădiri, de la Colosseum din Roma până la Marele Zid Chinezesc, trecând prin Catedrala din Lima sau Rambla din Mar del Plata.

La fel, puteți vedea cum au fost unele dintre cele mai importante orașe precum Tokyo și New York înainte de reconstrucția lor și de dezvoltarea extraordinară după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. În plus, puteți asista la evenimente istorice precum trecerea procesiunii funerare a lui Martin Luther King pe străzile din Atlanta.

De asemenea, participanții vor putea descoperi obiecte curioase precum cartea de economii a unei bănci americane în care Antonio, Dansatorul, si-a primit salariul in perioada in care a lucrat in tara respectiva; un bilet de clasa întâi pentru a face călătoria Havana-Veracruz cu vaporul Buenos Airessau un afiș dorit (Dorit) de celebrul criminal John Herbert Dillinger.

Expoziția este completată de seria de conferințe care vor avea loc pe 14, 28 noiembrie și 23 ianuarie, conduse de experți precum Juan Miguel Sánchez Vigil, profesor la Universitatea Complutense din Madrid; Carolina Rodríguez López, profesor la aceeași facultate, care va susține o prelegere despre evoluția turismului, și Nieves García Sobrino, directorul Arhivei Regionale și curatorul expoziției.

În cele din urmă, vă puteți bucura de catalogul gratuit, disponibil pentru consultare și descărcare la adresa Portalul arhivei iar în Site-ul web al Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid vă invită să călătoriți prin lume și să aflați despre istoria ei cu expoziția Călătorește cu noi