#Madrid –

Comunitatea Madrid va lansa un proiect pilot avansat de supraveghere pentru a crește siguranța șoferilor de taxi. Direcția Generală Transporturi și Mobilitate a Direcției Locuințe, Transport și Infrastructură va începe în curând o fază de testare pentru a testa, împreună cu patru asociații din sector, care sistem se potrivește cel mai bine nevoilor acestora.

Directorul general Luis Miguel Torres a avut astăzi o întâlnire în capitală cu reprezentanți ai Federației de Taxi din Madrid, ai Asociației de Taxi din Madrid, ai Breslei Auto Taxi din Madrid și Radio Taxi Alcalá, cărora le-a transmis condoleanțe regionale ale Guvernului pentru colegul decedat în orașul Complutense și să le explice această măsură care a fost „foarte bine primită de toate părțile”, a asigurat el.

Executivul regional va studia cele mai potrivite dispozitive pentru îmbunătățirea siguranței vehiculelor și toate vor avea cameră, microfon și buton de panică, care pot fi activate în caz de urgență și se conectează la un centru de alarmă.

„Obiectivul nostru este să oferim cele mai bune instrumente unui grup deosebit de expus, mai ales pe timp de noapte, și care desfășoară lucrări fundamentale în cadrul rețelei de transport public din regiune”, a subliniat directorul general.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează un proiect pilot avansat de supraveghere pentru a crește siguranța șoferilor de taxi