#Madrid –

Comunitatea Madrid a început extinderea Reședinței Publice pentru Persoane Vârstnice Pinilla de Buitrago pentru a tripla numărul de locuri, până la un total de 48, față de cele 18 pe care le deservește în prezent. Pentru a face acest lucru, Executivul regional va investi aproape 2,8 milioane de euro în cadrul Programului Regional de Investiții (PIR) 2022/26.

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a vizitat astăzi, împreună cu primarul din Pinilla de Buitrago și Gargantilla del Lozoya, Rafael García, terenul de 3.000 de metri pătrați în care va fi amplasată această nouă resursă publică. Acesta va avea peste 700 de metri pătrați și va găzdui 12 camere duble noi și șase single, toate dotate cu băi adaptate. În plus, o sală interioară va face legătura cu clădirea care funcționează ca Centru de zi, va fi una mai mică pentru vizitele în familie și va fi creată o zonă polivalentă pentru controale medicale, servicii de podologie sau coafură și o terasă-punct de vedere.

García Martín a reamintit, așa cum a anunțat președintele Díaz Ayuso în dezbaterea privind starea regiunii, viitoarea construcție a 40 de noi cămine de bătrâni și 40 de centre de zi, care vor adăuga 9.000 de locuri și o investiție de 500 de milioane de euro. „Aceste tipuri de inițiative nu oferă doar servicii esențiale, ci consolidează și țesutul social al municipalităților noastre, asigurându-se că toți vecinii, indiferent de situația lor, primesc sprijinul de care au nevoie”, a subliniat el.

Noua reședință va oferi servicii și locuitorilor din Braojos, Canencia, El Cuadrón, Garganta de los Montes, Gargantilla del Lozoya, Gascones, Navarredonda-San Mamés, La Serna del Monte, Lozoya și Villavieja del Lozoya. Încadrată în inițiativele supramunicipale, compania publică Planifica Madrid, de pe lângă Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale, se va ocupa de îndeplinirea acestor sarcini.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid triplează locurile din Reședința Publică pentru Persoane Vârstnice Pinilla de Buitrago