#AlcaladeHenares – Primarul, Judith Piquet, a participat în această dimineață la evenimentul aniversar al Fundației Antezana, care comemorează semnarea testamentului cuplului Antezana-Guzmán, originea Fundației în urmă cu 541 de ani. La eveniment au participat și viceprimarii, Isabel Ruiz Maldonado, Víctor Acosta și Gustavo Severien; și consilierii echipei guvernamentale Vicente Pérez, Teófilo Lozano, Esther de Andrés, Antonio Saldaña și Orlena de Miguel, precum și alți reprezentanți ai Corporației Municipale.

În cadrul evenimentului, au fost acordate diplome Juventudes Musicales, Teatro Independiente Alcalaíno (TIA) și Corul Universității din Alcalá. De asemenea, Baldomero Perdigón a primit și titlul de Patron al Fundației Antezana.

Primarul a felicitat entitățile care au primit distincții în această dimineață de la Fundația Antezana și care „au admirația și afecțiunea societății Alcala”.

Piquet a subliniat „importanța acestui spital înființat prin testamentul lui Don Luis de Antezana și al Doamnei Isabel de Guzmán și administrat ulterior de Frăția lor de Cavaleri, care constă, în primul rând, în faptul că este activ de mai mult de cinci secole, slujind celor mai nevoiași și neputincioși. Și de la Fundația Antezana nu doar că ați continuat această muncă generoasă și umanitară, unică în Europa, dar ați revitalizat-o și relansat-o.” „Este o instituție Alcalá care întruchipează și reprezintă, ca puțini alții, cele mai bune valori umane și sociale”, a conchis el.

Sursa: Eveniment aniversar al Fundației Antezana, care comemorează semnarea testamentului cuplului Antezana-Guzmán în urmă cu 541 de ani