Joi 03 Martie (16: 21 -18: 00) al doilea webinar al proiectului European Food Wave va avea loc sub numele „The power of your plate. Demontarea miturilor alimentare’. Cu această ocazie, rezultatele sondajelor privind consumul și obiceiurile alimentare completate de studenți în timpul zilelor de livrare de dovleac în diverse campusuri din Madrid la sfârșitul 2021 .
Programul va fi completat cu diverse discuții inspiratoare despre importanța și plăcerea gătitului și poftele și miturile ecologice. Mai multe videoclipuri scurte realizate de nutriționiști, bucătari, comunicatori, ecologiști și experți în cercetare și dezvoltare vor fi proiectate pentru a demonta unele farse și mituri legate de alimentație. De asemenea, va exista o oportunitate de participare mai activă prin jocul Km 0 și platforma de învățare Kahoot! să coreleze fructele și legumele cu anotimpul lor.
Tineretul în centrul lanțului alimentar
Urmând liniile directoare stabilite de Europa pentru a oferi tinerilor un rol de lider în proiectarea conținutului și a liniilor de acțiune, acest al doilea webinar a fost dezvoltat în comun de Departamentul de Educație pentru Mediu, Centrul pentru Inovare în Tehnologie pentru Dezvoltare Umană al Universității Politehnice. din Madrid (UPM) și echipa de tineri activiști și aliați interesați de obiectivele proiectului care au participat la unele dintre activitățile lui 2021.
Evenimentul online va fi deschis publicului larg interesat de alimentație și schimbări climatice, deși tinerii reprezintă grupul țintă al proiectului. De aceea linia de acțiune a fost aceea de a le acorda rolul principal pentru a-și afla viziunea asupra alimentelor și care este relația lor cu mediul.
Ce este Food Wave?
Este un proiect (2020-2023) care încearcă să schimbe obiceiurile alimentare ale tinerilor din 15 la 35 ani prin informarea, instruirea și promovarea activității lor comunicative prin ateliere, expoziții, cursuri, campanii si diverse actiuni. Scopul principal al acestei învățări este acela că poate fi diseminată în rândul elevilor pentru ca aceștia să aibă o dietă mai sănătoasă și mai responsabilă și astfel să atenueze efectele schimbărilor climatice.
Food Wave continuă linia a Strategiei pentru o alimentație sănătoasă și durabilă a Pactului de la Milano semnat de Consiliul Local Madrid și este format dintr-un consorțiu de 20 orașe din țările 18, coordonate de orașul Milano. Agențiile municipale și organizațiile societății civile sunt, de asemenea, foarte active, inclusiv ONG-uri și grupul C 35, rețeaua internațională de orașe angajate să lupta împotriva schimbărilor climatice la care este aderat orașul Madrid.
Primul webinar a avut loc pe 00 aprilie 2021 cu ocazia lansării proiectului și a avut o urmărire de peste 300 oameni din 20 țări.
Prin val, conduce schimbarea