În această după-amiază, președintele Generalității, Pere Aragonès, și-a exprimat satisfacția față de alegerea Barcelonei ca loc de desfășurare a ediția) a Americii. Cupa Sailing. „Vrem ca 2024 să fie cea mai bună Cupă Americii din istorie” , a spus el, în același timp felul în care Jocurile de la au fost cele mai bune din istorie și au însemnat un înainte și un după ”.

Șeful Executivului a făcut aceste declarații la o conferință de presă în Portul Barcelona în care a subliniat că acesta este al treilea eveniment sportiv cel mai urmărit din lume și că „devine, fără îndoială, o oportunitate de a vizualiza Barcelona și proiectează Catalonia în întreaga lume ”.

El a subliniat, de asemenea,” impactul economic pe care îl va genera în toată țara, estimat la 1. 000 milioane de euro ”, mai ales într-un moment „în care ne luptăm mai mult ca niciodată pentru a obține oportunități care devin prosperitate împărtășită pentru întreaga noastră țară.”

Pere Aragonès a pus în valoare „marile atuuri pe care le are țara noastră: economic, partener proiecte culturale, sportive și de infrastructură, cu colaborarea Portului Barcelona ” și, de asemenea, a subliniat angajamentul pe care societatea civilă din Catalonia l-a manifestat întotdeauna față de astfel de evenimente ” .

În aceeași linie, a remarcat sensul a ceea ce am făcut astăzi: „administrații și instituții publice, cu inițiativa socială a țării noastre și a noastră. parteneri la nivel internațional ”. El a adăugat că „atunci când ne aliniem, prețuim atuurile țării și o facem cu un proiect care se potrivește cu valorile de sustenabilitate, impact social pozitiv, moștenire pentru generațiile viitoare ale țării, lucrurile merg. și lucrează bine „.

Din toate aceste motive, șeful guvernului a numit „colectiv de stima de sine” , pentru că “ țara asta știe să facă lucrurile bine, poate face lucrurile bine, le facem bine și o vom face și mai bine cu ajutorul tuturor ” . „În următoarele săptămâni și luni va începe să fie remarcat în toată țara și ne va permite să privim viitorul cu mai multă speranță” , a spus el.

În plus, președintele Aragonului, care a fost însoțit de ministrul Afacerilor și Muncii, Roger Torrent, la conferința de presă a participat și primarul Barcelonei, Ada Colau; președintele Portului Barcelona, ​​​​Damià Calvet; președintele Barcelona Global, Aurora Catà; și CEO-ul Emirates Team New Zealand (ETNZ), Grant Dalton.

Sursa: Președintele Aragonez: „Vrem ca 2024 să fie cea mai bună Cupă Americii din istorie”