Oltra subliniază importanța ca Comunitatea Valenciană și Catalonia să continue să revendice în comun Coridorul Mediteranean
04/04/2022
– Vicepreședintele s-a întâlnit cu vicepreședintele și ministrul politicilor digitale și teritoriului Guvernului Cataloniei, Jordi Puigneró – Ambii lideri împărtășesc „nevoia de a pune ordine în haosul suburban care trebuie gestionat de comunitățile autonome” Vicepreședintele și ministrul pentru egalitate și politici incluzive, Mónica Oltra, și vicepreședintele și ministrul pentru Politici Digitale și Teritoriul Guvernului Cataloniei, Jordi Puigneró, a exprimat importanța ca Comunitatea Valenciană și Catalonia să continue „să revendice Coridorul Mediteranean în mod comun”.
Oltra a subliniat că este „o infrastructură fundamentală pentru economia arcului mediteranean, și mai ales pentru internaționalizarea companiilor” pentru care și-a arătat voința Consiliului de continuă să lucreze în colaborare cu regiunile mediteraneene învecinate pentru a realiza finalizarea acestei infrastructuri cât mai curând posibil.
În acest sens, el a subliniat că Comunitatea Valenciană „are sprijinul suplimentar” al valencianului Josep Vicent Boira, actual comisar pentru dezvoltarea Coridorului Mediteranean și care a fost secretar regional pentru Locuințe, Lucrări Publice și Vertebrare al Teritoriului Generalitati până la 04.
„Boira este o persoană cu multă tenacitate și interes pentru ca acest proiect să meargă înainte și ca procedurile de contractare să fie finalizate cât mai repede posibil, astfel încât să vedem foarte bine această lucrare. în curând în slujba cetățenilor, a economiilor noastre și în slujba luptei împotriva urgenței climatice”, a punctat Oltra.
Vicepreședintele a făcut aceste declarații după întâlnirea dintre cei doi vicepreședinți de la Palau dels Catalá de Valeriola din València, în cadrul căreia au putut împărtăși „ce este ne place să guvernăm în aceste vremuri dificile în care trecem de la o criză la alta și cum o facem de la guverne plurale” precum cele ale Comunității Valenciane și Catalonia, „și din perspective diferite, dar profitând și de inteligența colectivă la nivelul serviciul unui proiect comun”.
În acest sens, au abordat „diversele experiențe împărtășite, într-un moment actual la fel de dificil precum cel cu care ne confruntăm din teritorii”, printre care s-au referit la sosirea refugiaților din cauza războiului din Ucraina, a căror atenție se realizează din comunitățile autonome, „în final suntem garanții statului bunăstării”.
La ședință s-au discutat și problemele prin care trece trenul de navetă și au convenit asupra „necesității de a pune ordine în haos” și „care să fie gestionate de la comunitățile autonome”. , așa cum a susținut și Consiliul”.
În acest sens, el a subliniat că este „de neconceput ca un proiect de mobilitate durabilă, precum cel feroviar, în momentul de urgență climatică pe care o trăim, să nu fie gestionat și integrat în mobilitatea de proximitate”.