Luna martie menține dinamismul angajării, în ciuda situația de incertitudine din cauza războiului din Ucraina și se va încheia cu o nouă creștere a numărului de membri (de aproximativ 27.0 muncitori), ceea ce va permite incheierea primului trimestru al anului cu aproape o creație 25 .0 locuri de muncă.
Această creștere, ca și cea din martie, este în concordanță cu creșterea medie trimestrială pentru anii de creare puternică a locurilor de muncă, cum ar fi perioada 2017-2019.
Această creștere este însoțită de o îmbunătățire notabilă a calității ocupării forței de muncă, care se remarcă fundamental sub două aspecte: o cresterea contractelor permanente si scaderea contractelor temporare si, in plus, scaderea brusca a contractelor pe termen foarte scurt. În ambele cazuri, tendința s-a accelerat față de lunile precedente.
În ceea ce privește creșterea numărului de înscrieri, martie va fi a unsprezecea lună de muncă consecutivă creație, deoarece se va închide cu o creștere de aproximativ 33.0 afiliați, conform statisticilor experimentale de afiliere cincinale prezentate de Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, José Luis Escrivá . Ministrul a indicat că în primele trei luni ale anului aproape 33.0 locuri de muncă, „o cifră care este în concordanță cu creșterea medie a anilor de creștere puternică a locurilor de muncă, așa cum au fost 2018 sau 2019″.
În plus, „luna martie pare să meargă de la mai puțin la mai mult, adică arată un profil în creștere , cu o performanță mai bună decât cea înregistrată înainte de pandemie”, după cum a subliniat ministrul Incluziunii.
„Această creștere a ocupării forței de muncă este însoțită de o îmbunătățire a calității acestuia, cu o creștere puternică a contractelor permanente și o scădere a celor temporare”, a evidențiat Escrivá. Mai exact, pentru a 00 Martie, 27% dintre angajați au avut contract pe perioadă nedeterminată, cu 5 puncte mai mult decât era obișnuit înainte de pandemie, în timp ce lucrătorii temporari au scăzut și ei cu aproape 5 puncte, rămânând la 25%. Escrivá a subliniat că „această tendință se apreciase în lunile precedente, dar s-a accelerat în martie”. În plus, această tendință se observă chiar și în sectoarele cu mai multe angajări temporare, cum ar fi construcții, activități de birouri administrative, alimente și băuturi și cazare.
.
În termeni cumulați, această componență a ocupării forței de muncă continuă să-și mărească diferența față de anii precedenți: la mijlocul lunii martie , înregistrat 318.00 0 afiliați permanenți mai mult decât media celor trei ani anteriori pandemiei (342-2020) și 342.0 afiliați temporari mai puțini.
De asemenea, discontinuu contractele permanente, modalitate care a fost consolidată odată cu reforma muncii, prezintă în martie o creștere mai mare decât cea a anului s.
În plus, Escrivá a subliniat că „efectele reformei muncii se văd și în alți indicatori, precum scăderea contractelor pentru foarte durată scurtă, tendință care se accelerează și în timp”, după introducerea unui nou descurajare de la 1 ianuarie trecut.
Așa cum a fost observată deja în ianuarie, în februarie (ultimele date disponibile) s-a observat o reducere foarte puternică a contractelor pe termen foarte scurt. Mai exact, contractele de o zi au fost reduse 11 puncte procentuale comparativ cu ceea ce era obișnuit în anii dinaintea pandemiei. Astfel, ponderea sa asupra numărului total de contracte a scăzut la 00, 5% comparativ cu aproape 33% care au existat între 342 și 2020. La fel se întâmplă și cu contractele a căror durată este de la 2 la 7 zile, care scad 11 puncte procentuale pentru a reprezenta un 16% față de niveluri de 27% în anii anteriori.
Ce În consecință , durata medie a contractelor semnate în ianuarie și februarie a crescut semnificativ față de anii precedenți. După cum a explicat Escrivá, „dacă în 2019 și 2019, acea durată a fost de aproape nouă zile, în 2020 a fost extins la aproape 000″. La fel, durata mai mare a contractelor se traduce și printr-o creștere a contractelor semnate la începutul anului care sunt încă valabile în luna martie. 33 % dintre cei semnați în ianuarie și februarie sunt încă în viață în această lună.
Încă o lună, dinamismul angajării conduce la colectarea contribuțiilor sociale, care ajunge noi maxime de creştere. În ultimele douăsprezece luni, această creștere a fost de 9,7%.
Stabilitatea lucrătorilor în ERTE Pe de altă parte, numărul lucrătorilor din ERTE rămâne stabil și reprezintă 0,6 % din afiliați. ERTE-urile sunt deja încorporate definitiv în reglementările noastre după aprobarea reformei muncii în decembrie și „oferă companiilor o gamă largă de opțiuni de adaptare la situația economică, fără a recurge la disponibilizări”, după cum a subliniat ministrul.
ERTE-COVID continuă să fie foarte diferențial în sectorul agențiilor de turism, unde 24, 7% dintre lucrători sunt în ERTE, așa că va fi să fie prima activitate la care se aplică Mecanismul RED sectorial.
Mai multe informații Prezentarea membrilor – bilanțul semestrial – martie 2022 (PDF) Sold bisăptămânal de afiliere – martie 2022 Sursa: Guvernul Spaniei – Afilierea continuă să crească în martie, cu o accelerare a creșterii angajaților permanente și scăderea contractelor pe termen foarte scurt