Consiliul orașului Alcalá de Henares lansează o nouă campanie de recensământ municipal canin folosind ADN, cu scopul de a facilita identificarea și controlul caninului populatia municipiului. Acest nou recensământ va fi obligatoriu de la 1 ianuarie 2023, în conformitate cu prevederile Ordonanței Municipale care reglementează deținerea și protecția animalelor de companie.
Viceprimarul Miguel Ángel Lezcano și consilierul pentru Mediu Enrique Nogués au prezentat acest lucru presei nou campanie sub sloganul „Nimic nu este suficient pentru protecția și îngrijirea câinelui tău”. A fost prezent și faimosul Pipper, care a fost primul câine înregistrat în oraș.
“Este o inițiativă -conform a explicațiilor viceprimarului- care vizează îmbunătățirea conviețuirii cartierului din municipiu și facilitarea unei mai mari curățări a diferitele cartiere”. În plus, Lezcano a adăugat că „ suntem foarte mândri că suntem unul dintre orașele pionier în implementarea programului canin. recensământ de către DNA , inițiativă care poate fi încadrată în cadrul Agendei 2030 pe care o prezentăm de la Consiliul Local pentru realizarea unui oraș al viitorului, un oraș mai bun”.
În timpul primei faza de implementare a recensământului, Consiliul Local a pus la dispoziția proprietarilor de câini bonuri de reducere (în limita stocului disponibil) care vor permite economii de
. , 7% din costul total al genotipării. Datorită acestei inițiative, costul pe care utilizatorii vor trebui să-l plătească va fi de 10 euro, în loc de 33,03 euro. Pentru a solicita voucherul de reducere va fi necesar să accesați pagina tpv.adncanino.es/alcaladehenares, care poate fi schimbat la clinicile veterinare participante la program începând de luni viitoare, 17 în octombrie.
Nogués a reamintit că „toți acei câini care sunt adoptați de acum încolo la Centrul Cuprinzător pentru Protecția Animalelor (CIMPA) din Alcalá de Henares va avea gratuit recensământul municipal de către DNA, cu scopul de a promova deținerea responsabilă a animalelor, de a lupta împotriva abandonului și a maltratării animalelor și de a favoriza adopțiile ”.
“Printre principalele beneficii ale genotipării animalelor de companie -a adăugat Nogués- se remarcă o mai mare protecție a animalelor; localizarea proprietarilor în caz de pierdere, furt sau abandon; îmbunătățirea coexistenței cartierului și menținerea străzilor mai curate și mai sănătoase; încurajarea adopției; și îmbunătățirea zonelor canine prin localizarea zonelor cu un număr mai mare de animale de companie”.
Prelevare de probe, total nedureroasă
Testul este complet nedureros și se efectuează printr-o probă de salivă. Odată efectuată proba, proprietarului i se va oferi un card de identificare ADN și o insignă cu un cod QR pe care animalul de companie trebuie să-l poarte în permanență, și care va avea datele animalului, precum și numărul de telefon de contact al proprietarului acestuia. .proprietar. Datorită acestei inițiative, de altfel, se favorizează o mai mare agilitate în localizarea proprietarilor de animale pierdute și/sau abandonate, chiar și fără a avea un cititor de microcipuri.
În timpul prezentării , celebrul câine „Pipper” și stăpânul său au fost primii care au participat la campanie, cu o demonstrație a procesului de genotipizare.
În cadrul campaniei de informare, Consiliul Local va distribui broșuri și afișe în clinicile veterinare și punctele de interes, cum ar fi consiliile raionale municipale. Toate informațiile despre campanie, cum se solicită înregistrarea caninului, cum se efectuează testul genetic, precum și lista clinicilor veterinare pot fi găsite pe site-ul municipal: https://medioambiente.ayto-alcaladehenares.es/censo-adn-alcala/ .
Sursa: 2023 Campania de recensământ canin de ADN-ul începe 2030