#AlcaladeHenares – ATELIERE DE EGALITATE Program Ianuarie web
Departamentul pentru Egalitate informează despre noul apel de înscriere în Atelierele de Egalitate pe care Consiliul Local Alcalá de Henares îl lansează și care va avea loc în perioada ianuarie-iunie 2024.
Perioada de înscriere începe luni viitoare, 15 ianuarie și va rămâne deschisă până duminică, 28 ianuarie. Începând cu data de 29, se vor accepta cereri doar pentru atelierele în care sunt locuri libere.
Consilierul pentru Egalitate, Santiago Alonso, a declarat că aceste ateliere sunt „un instrument fundamental pentru realizarea unui oraș egalitar și pentru a înainta spre depășirea situațiilor de discriminare și inegalitate prezente în societate, obiective incluse în Planul strategic pentru egalitatea de șanse între femei și femei. bărbații din Alcalá de Henares 2018-2030”.
Alonso a încurajat populația să participe și a detaliat că acest program semianual „oferă aproximativ 400 de locuri în total, astfel încât să putem genera o mai mare conștientizare cu privire la importanța realizării efective a principiului constituțional al egalității între femei și bărbați, îndreptându-se către o Alcalá de Henares coresponsabil.”
Cu motto-ul „Învățați și distrați-vă”, înscrierile sunt deschise publicului în format online prin intermediul site-ului: www.talleresigualdadalcala.es unde puteți găsi:
Informații pe domenii ale fiecăruia dintre atelierele oferite cu o scurtă descriere și programul de desfășurare a acestora. Un dosar PDF descărcabil cu informații mai extinse despre ateliere, cum ar fi conținutul și locul. Instrucțiuni pentru a finaliza înregistrarea. Formular de înregistrare pentru a formaliza cererea. Accesul se poate face prin adresa de web, codul QR care apare pe afiș și în broșură sau consultând site-ul Primăriei Alcalá de Henares, în Zona Tematică Egalitate. Ateliere de egalitate – Egalitate (www.ayto-alcaladehenares.es)
Aceleași informații pot fi găsite în broșurile tipărite pe hârtie care vor fi puse la dispoziție la Centrul de consiliere pentru femei al Departamentului de Egalitate (Calle Siete Esquinas, 2 și la telefon 918771720). Un serviciu de informare și ajutor va fi activat personal și telefonic pentru cei care au dificultăți cu procedura online.
Oferta este prezentată de ZONE în funcție de obiective și cui sunt adresate atelierele. Toate acestea își propun să ofere instrumente, să trezească curiozități, să creeze spații de reflecție, învățare și dezbatere, rupând stereotipurile și rolurile sexiste.
Domeniile în care sunt clasificate sunt:
Creștere personală pentru femei Creștere personală pentru bărbați Femeile și creativitatea Diferența digitală de gen Activități și timp de împărtășit Spațiu de egalitate Există două zone dedicate Creșterii Personale, una pentru femei și cealaltă pentru bărbați, abordând, în fiecare, nevoile fiecărui sex. Obiectivul este de a oferi atât femeilor, cât și bărbaților un spațiu în care este posibilă echilibrarea gândurilor, emoțiilor, senzațiilor care sunt uneori reținute de conflicte interne derivate din socializarea sexistă și care sunt exprimate atât la nivel individual, cât și în relație cu ceilalți. .
Atelierele incluse în Creșterea personală pentru femei sunt: „Îngrijirea de sine a emoțiilor”, „Cunoaște-ți drepturile”, „Femei, parteneri și bun tratament”, „Rețete pentru o viață personală”, „Sexualitate și sănătate”, „Singurătate în o cheie pozitivă” reluând atelierul „Facing Grief”.
Atelierele incluse în Creșterea personală pentru bărbați sunt: „Grupul Părinților în îngrijire”, „Bărbat, cuplu și bun tratament” și „Paternitate coresponsabilă”.
Din zona Femei și Creativitate, cunoștințele și emoțiile sunt lucrate prin tehnici precum scrisul, expresia corporală și improvizația. În el găsim ateliere precum: „Emoțional”, Impulsadas: expresie corporală” și „Teatru I+I: Improvizație și egalitate”.
Atelierele menite să reducă decalajul digital de gen sunt menținute exclusiv pentru femei: „Informatică nivelurile 1 și 2”, „Utilizarea mobilă de bază”.
Activitățile și timpul de împărtășit sunt ateliere mixte de petrecere a timpului liber și de participare în Egalitate precum „Rețele sociale și management online” la care se adaugă două ateliere „Terapia Râsului” și atelierul nou creat „Coaching Creativ”
Și, în sfârșit, în Spațiul Egalității, care este deschis femeilor și bărbaților, care include „Protagoniști: Adunări culturale” și activitatea „Clasă deschisă”, în acord cu Universitatea din Alcalá, care își propune să fie un forum de dezbatere privind egalitatea de șanse. între femei și bărbați din perspective diferite.
Unele dintre aceste activități sunt finanțate din fonduri primite de la Ministerul Egalității, Secretarul de Stat pentru Egalitate și Violență de Gen, pentru implementarea Pactului de Stat privind violența de gen.