#AlcaladeHenares – Consilierul pentru Egalitate, Santiago Alonso, a prezentat în această dimineață atelierele de Egalitate care vor fi predate din această lună septembrie până în luna decembrie sub motto-ul „Învățați și distrați-vă”. Santiago Alonso a declarat că acest program trimestrial „oferă aproape 400 de locuri pentru ca locuitorii orașului să poată genera o mai mare conștientizare cu privire la importanța realizării efective a principiului constituțional al egalității între femei și bărbați, îndreptându-se către o Alcalá de Henares coresponsabilă”.
Perioada de înscriere începe miercurea viitoare, 13 septembrie și va rămâne deschisă timp de 11 zile, până duminică, 24 septembrie, iar de la această dată se vor accepta cereri doar pentru atelierele în care sunt locuri libere. Înscrierea este deschisă publicului larg în format online prin intermediul site-ului www.talleresigualdadalcala.es.
Consilierul a explicat că pe acest site „persoanele interesate vor găsi informații pe domenii ale fiecăruia dintre atelierele oferite cu o scurtă descriere și programul de desfășurare a acestora. La sfârșitul paginii menționate mai sus veți găsi formularul de înregistrare care trebuie completat pentru a formaliza cererea.”
Accesul se poate face prin adresa web, codul QR care apare pe afiș și în broșura de hârtie sau prin consultarea site-ului Primăriei Alcalá de Henares, în Zona Egalității. Egalitatea – Consiliul Local Alcalá de Henares (www.ayto-alcaladehenares.es). Alonso a subliniat că „va fi activat și un serviciu de informare și ajutor pentru acele persoane care au dificultăți cu procedura online”.
Atelierele de egalitate sunt „o măsură a Planului strategic pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați din Alcalá de Henares” care are în vedere dezvoltarea unor activități de conștientizare pentru a avansa către egalitatea de șanse între femei și bărbați și pentru a preveni violența sexistă.
Alonso a detaliat că oferta este distribuită pe zone „în funcție de obiective și către cine sunt adresate. Toate acestea își propun să ofere instrumente, să trezească curiozități, să creeze spații de întâlnire, de învățare și de dezbatere, rupând stereotipurile și rolurile sexiste.”
Zonele se numesc:
Creștere personală pentru femei Creștere personală pentru bărbați Femeile și creativitatea Diferența digitală de gen Activități și timp de împărtășit Spațiu de egalitate Există două zone dedicate creșterii personale: una pentru femei și alta pentru bărbați, fiecare abordând nevoile fiecărui sex. Obiectivul acestor ateliere este de a oferi atât femeilor, cât și bărbaților un spațiu în care este posibilă echilibrarea gândurilor, emoțiilor, senzațiilor care sunt uneori reținute de conflicte interne derivate din socializarea sexistă și care sunt exprimate atât individual, cât și în relații. a poporului.
Atelierele incluse în Creșterea personală pentru femei sunt: „Îngrijirea de sine a emoțiilor”, „Cunoaște-ți drepturile”, „Femei, cupluri și bun tratament”, „Rețete pentru o viață personală”, „Sexualitate și sănătate” și „Singurătate” într-o cheie pozitivă.”
Atelierele incluse în Creșterea Personală pentru bărbați sunt: „Grupul Părinților Griji”, „Bărbat, cuplu și bun tratament” și „Paternitate coresponsabilă”.
De la Femei și creativitate, cunoștințele și emoțiile sunt lucrate prin tehnici precum scrisul, expresia corporală și improvizația. Această zonă are noi dezvoltări importante precum: „Emoțional”, Impulsat: expresia corporală” și „Teatru i+i: Improvizație și egalitate”.
Atelierele menite să reducă decalajul digital de gen sunt menținute exclusiv pentru femei: „Informatică nivelurile 1 și 2”, „Utilizarea mobilă de bază”.
Activitățile și timpul de împărtășit sunt timp liber mixt și participarea la ateliere de Egalitate precum „Fotografie cu alt aspect” și „Rețele sociale și management online” la care se adaugă un nou atelier „Terapia prin râs”.
Și, în sfârșit, în Spațiul de egalitate care este deschis femeilor și bărbaților, noutatea vine din mâna „Protagoniști: Adunări culturale” și a activității „Clasă deschisă”, în acord cu Universitatea din Alcalá, care își propune să fie un forum de dezbateri. privind egalitatea de șanse între femei și bărbați din perspective diferite.