#AlcaladeHenares – Peste 20.000 de oameni s-au bucurat deja de cele două expoziții de la Spitalul Antiguo din Santa María La Rica: „Barbie, cinema și modă” și „PlastiIstoria muzicii”. Consilierul pentru Cultură, Santiago Alonso, și-a exprimat satisfacția pentru succesul public al acestor două propuneri culturale, cu zile în care au trecut peste o mie de oameni, și i-a încurajat pe „toți cei care nu le-au văzut încă să le viziteze. Ai timp până duminică, 14 ianuarie, să o faci, te vor surprinde.”
În prima, sunt prezentate peste 200 de păpuși Barbie de colecție care recreează lumea cinematografiei și a modei. De la filme legendare precum Titanic, Gone with the Wind, The Birds, Grease sau Vrăjitorul din Oz, până la cele mai moderne precum The Hunger Games, Eclipse sau Divergent.
În ceea ce privește lumea modei, expoziția prezintă Barbie îmbrăcată de mari designeri precum Armani, Versace, Caprile, Bob Mackie sau Dior. Și oferă un tur instructiv al modei prin epoci, Egipt, Grecia, Medieval, Renaștere, Baroc, până în zilele noastre, cu marile repere ale secolului XX, fusta maxi, fusta mini sau fusta scurtă. În plus, această expoziție va prezenta un design realizat de Lorenzo Caprile și o Barbie flamenco fantastică, îmbrăcată de El Ajolí.
Pe de altă parte, toate Barbie aparțin unor ediții limitate, în unele cazuri de 25.000 de exemplare și în altele de 999 la nivel mondial. Aceasta este prima expoziție din Spania care vizează exclusiv lumea cinematografiei și a modei.
În plus, în exclusivitate pentru această expoziție, putem găsi peste 25 de reprezentări realizate cu Barbie de către artiști, ale celor mai cunoscute tablouri din istoria artei, precum Goya, Gauguin, Sorolla sau Degás.
„PlastiIstoria muzicii”
Mii de oameni au vizitat și expoziția „PlastiIstoria Muzicii”, de la Fundația Educa. Această expoziție distractivă și educativă îi aduce pe copii și adulți mai aproape de unele dintre cele mai importante momente din istoria muzicii, de la Preistorie la muzica disco, dar și de protagoniști și genuri precum Mozart, Beethoven, Beatles, balet, operă, zarzuela sau flamenco. Toate piesele sunt unice și au fost create în plastilină.
Deja în timpul Preistoriei, muzica a servit drept legătură sau comunicare cu divinul. Descoperirile instrumentelor muzicale din os sau din alte materiale indică faptul că muzica a existat dintotdeauna.
Expoziția expune totul, de la fanfara armatelor romane, cântul gregorian, apariția unor instrumente din ce în ce mai elaborate până la sintetizatoare moderne ca principali protagoniști ai muzicii disco, oferind o idee despre cât de complexă și variată a fost muzica de-a lungul anilor. secolele.