Expozițiile Festivalului de Film Alcalá de Henares/Comunitatea din Madrid (ALCINE) vor permite iubitorilor celei de-a șaptea arte să descopere noi căi prin care să exploreze diferite aspecte filmografice prin imagini și fotografii. În ediția 30 a ALCINE, aceste mostre sunt axate pe limbajele proprii ale echipei SOPA cu „Ei nu fac postere, ci lumi mici”; în percepția unuia dintre cei mai reprezentativi autori ai țării noastre cu ‘Plăcerea de a privi’, de Javier Cámara; și în cele mai bune locații folosite pentru a filma scene fictive din regiune cu ‘Madrid. Fantastic film scenario’, de Rețeaua Itiner a Comunității Madrid.

O lucrare minuțioasă, în toate cele trei cazuri, care este prezentată începând din această vineri, 4 noiembrie, în diferitele încăperi ale Fostului Spitalul Santa María La Rica cu intrare gratuită. Toți au întâlniri specifice cu autorii și curatorii lor în timpul Festivalului pentru a afla mai multe despre ei.

Expozițiile pot fi vizitate de marți până sâmbătă de la 30. : 00 A 14: 00 h și de 17: la 20: 00 h, iar duminica de la 13: la 13: 00 h. Luni, sălile vor rămâne închise.

După cum a declarat María Aranguren, consilierul pentru cultură al consiliului municipal Alcalá de Henares, „Invit cetățenii din Alcalá de Henares să viziteze aceste expoziții care aduc suntem mai aproape de universul cinematografiei și de marile opere ale culturii audiovizuale”.

Micile lumi ale echipei SOPA

Prestigioasa echipă SOPA este studioul responsabil de imaginea lui ALCINE 51. Cu afișul lor, ei invită spectatorii să găsească piese prețioase și diamante brute în cadrul Festivalului. Tocmai acesta este obiectivul acestei ediții, concentrată pe grupul de noi realizatori. Și este că acest laborator de creație face lucrurile diferit de mai bine de un deceniu și creează perfect grafica care necesită o semnificație originală și diferită.

Responsabil pentru universurile unora dintre serii și cele mai multe filme relevante din ultimii ani, Echipa SOPA împletește, împreună cu cineaști și producători, limbaje proprii care parcurg fiecare dintre lucrări și care încep jocul cu spectatorul înainte ca filmul sau serialul să fie văzut. Astfel, au luat naștere diverse creativități, piese originale de recuzită, videoclipuri, lumini și diferite tipuri de materiale care pot fi văzute în expoziția sa „Nu fac postere, ci lumi mici”, aflată în Sala Antonio López din Spitalul Vechi din Santa María La Rica până în decembrie 11.

Printre cele mai remarcabile lumi mici se numără imaginile ultimele producții ale lui Paco León ca „Arde Madrid” și „Rainbow”; „La Fortuna”, de Alejandro Amenabar; „Cuma” de Alberto Rodríguez; „Libertad” de Enrique Urbizu, „Time after” de José Luis Cuerda; hilarul „Justo ante de Cristo” de Montero și Maidagán; sau specialul „Viața perfectă” de Leticia Dolera.

Prezentă în alte lumi dincolo de ecran, precum Centrul Național Dramatic, Echipa SOPA va participa joi 11 din noiembrie la secțiunea ALCINE EnSerie la 17.27 h la Corral de Comedias pentru a vorbi pe larg despre opera sa. Intrarea la această întâlnire este liberă până la limita maximă.

Perceperea vieții ca Javier Cámara

„Plăcerea de a privi” este o propunere artistică bazată pe în fotografii documentare realizate în „modul spion” de unul dintre actorii cheie din cinematografia spaniolă. O poveste insinuantă și uneori tulburătoare a intraistoriei cinematografiei, care ne pune în fața ochilor lui Javier Cámara ca autor al acestui roman fascinant.

Recent distins cu Premiul Ondas ca cea mai bună ficțiune. actor, interpretul va participa la o întâlnire exclusivă cu publicul ALCINE51 la Teatro Salón Cervantes la 20.00 ore pentru a vă prezenta expoziția.

Instalat în Sala José Hernández a Spitalului Vechi Santa María La Rica până în noiembrie 27, însuși James Rhodes a spus despre ea că nu se poate gândi la un „plan mai bun” decât să-și petreacă timpul plimbându-se pentru expoziția foto a lui Javier. Pianistul definește aceste imagini ca fiind captivante, personale și intime.

O călătorie prin cinematograful fantastic din Madrid

Imaginea lui Eduardo Noriega sărind de pe unul dintre turnurile din Madrid. Paseo de la Castellana din „Abre los ojos” va dura să ne părăsească retina. Ca multe alte scene de film fantastice și de groază, filmate în Comunitatea Madrid. Parcul de distracții sau locurile din Chinchón, Torrelodones, Leganés, Navacerrada sau Colmenar Viejo au fost locații folosite de regizorii naționali și internaționali pentru a-și filma capodoperele.

Producții care ne lasă cu titluri precum „La noche”. Walpurgis’, de León Klimovsky; „Reședința”, de Narciso Ibáñez Serrador; „Panica în Transsiberiană”, de Eugenio Martín; sau „Nu profana somnul morților”, de Jordi Grau. Toate pot fi văzute în expoziția „Madrid. Scenariul de film fantastic” al Rețelei Itiner a Comunității Madrid până în noiembrie 27 în Sala Kioto/José Hernández a Spitalului Vechi din Santa María La Rica.

Și pentru a afla mai multe despre această expoziție, sâmbătă, 5 noiembrie, va avea loc un tur ghidat al 17.30 ore prin instalații de mâna curatorului său, Víctor Matellano.

Memoria viitorului

De asemenea, în cadrul programării ALCINE 30 academicianul, regizorul și caricaturistul Fernando de Felipe va ține o întâlnire cu publicul marți, 8 noiembrie la 14 .30 h la Comedy Corral. Până la 13 noiembrie, puteți vedea expoziția „Memoria viitorului. Reprezentări ale viitorului în Marketing și Utopie’ în Casa de la Interviu, care tratează opera sa emblematică.


Sursa: Universul SOPA, perspectiva lui Javier Cámara și scenele populare fictive filmate la Madrid sunt vedetele expozițiile d …