La scurt timp după decolarea unei aeronave de pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara, pe 17 martie în jurul orei 6,30, a fost primit un telefon de ameninţare cu bombă, iar pilotul a decis să se întoarcă pe aeroport, aeronava aterizând fără probleme. Se pare că aceasta aparţinea companiei low cost Wizz Air şi efectua un zbor către Londra, având 135 de pasageri la bord.
Informaţiile privind acest incident au fost la început puţin confuze, dar lucrurile s-au lămurit treptat. Directorul general al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA, Bogdan Donciu, susţine că au existat două telefoane de ameninţare cu bombă la bordul a două aeronave, aparţinând companiilor Wizz Air şi Carpatair, care urmau să zboare spre Londra, respectiv Roma. Purtătorul de cuvânt al Aeroportul Internaţional din Timişoara, Corina Lupulescu, a declarat însă că a existat un singur telefon de ameninţare, că aeronava cu pricina aparţinea companiei Carpatair şi zbura către Roma şi că aceasta a fost întoarsă la sol din cauza ameninţării telefonice, însă directorul general al companiei Carpatair, Nicolae Petrov, a anunţat că nu a operat niciun zbor către Roma în acea dimineaţă, cursa fiind anulată. La rândul lor, reprezentanţii Wizz Air au anunţa că ameninţarea nu se referea la o aeronavă a lor, ci la o altă companie, dar că au respectat protocolul în această situaţie, o echipa pirotehnică controlând aeronava.
Au fost luate măsuri speciale, toţi pasagerii care au venit de la Bucureşti către Timişoara fiind coborâţi de urgenţă şi prezentând bagajele la control, alte 10 aeronave care trebuiau să aterizeze sau să decoleze de la Timişoara suferind amânări. În urma controlului de securitate nu a fost găsit niciun dispozitiv explozibil.
Cei 135 de pasageri au fost debarcaţi şi ţinuţi în aerogară o jumătate de zi, după care şi-au reluat zborul spre Londra.
Vasile Anghelescu (48 de ani), care suferă de schizofrenie paranoidă cronică, este cel care a sunat prima dată la biroul de informaţii al Aeroportului Internaţional din
El a revenit după mai bine de o oră cu un alt telefon, indicând numele de familie al unui pasager dintr-o altă aeronavă. Coincidenţa a făcut ca după verificarea listelor tuturor pasagerilor, o persoană cu acelaşi nume să fie pe lista unei alte aeronave, respectiv în cursa Carpatair Bucureşti-Timişoara. După ce a aterizat avionul, cetăţeanul respectiv a fost anchetat de procurorii DIICOT Timişoara, care au spus că a fost o pură coincidenţă de nume.
Procurorii au dispus internarea lui Viorel Anghelescu sub pază, la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia„, unde i se va face o expertiză medico-legală, pentru a se stabili dacă are sau nu discernământ pentru faptele săvârşite. Dacă se constată că a avut discernământ în momentul alarmei false, el ar putea primi o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.