Începutul noului an școlar este momentul ideal pentru a regândi modul în care ne mișcăm zilnic prin oraș. Anul acesta, scopul Săptămânii Europene a Mobilității (SEM) a fost îmbunătățirea conectivității dintre oameni și locurile de destinație, prin utilizarea unor mijloace de transport mai curate. Strategia de Sustenabilitate a Mediului de la Madrid 332, definită în cadrul din cadrul de acțiune al Strategiei europene pentru mobilitate durabilă și inteligentă, urmărește aceste obiective.
Mașinile își abandonează locurile de parcare pentru o zi
Ziua parcării este marcată în a treia vineri din septembrie. Este o activitate revendicatoare de spatiu in care unele locuri de parcare la suprafata isi schimba folosinta pentru cateva ore. Unele date susțin această inițiativă: traficul motorizat provoacă 28 % din contaminare, 40 % dintre oameni folosesc un vehicul privat pentru călătoriile lor obișnuite și 70 % din spațiul public este ocupat de mașini, fie în circulație, fie ocupând locuri de parcare.
Departamentul Educație pentru Mediu a organizat 16 din septembrie acest eveniment începând din Săptămâna lui Mobilitate cu participarea 16 școli. Pătrațelele aliniate și aliniate lângă varză au devenit un festival spectaculos de culori și arome, pe măsură ce s-au transformat în fructe de legume improvizate datorită programului Educar Hoy pentru un Madrid mai sustenabil și a proiectului European Food Wave care a distribuit fructe locale și de sezon. La rândul său, Pepiniera Retiro Stove a oferit plantele care împodobeau spațiul și au fost oferite cadou participanților. Și este că munca pentru mobilitatea activă și durabilă este una dintre cele mai bune sarcini pe care le putem face pentru calitatea vieții orașului nostru și a planetei.
Conexiune intergenerațional
Noutatea din acest an a „Zilei Parcării cu Legume” a fost participarea centrelor de seniori. Această propunere intergenerațională, rezultatul colaborării dintre Aria Guvernului pentru Mediu și Mobilitate și Planul „Madrid, Oraș Prieten cu Bătrânii”, a abordat sustenabilitatea alimentară în cadrul proiectului Food Wave și aici au căpătat proeminență vârstnicii. Zonele de parcare au fost transformate în locuri de întâlnire și schimb în care s-au dezvoltat diverse activități legate de mobilitatea activă și alimentația durabilă. Este important de știut că atât oamenii, cât și alimentele pe care le consumăm trebuie să aibă mobilitate durabilă, motiv pentru care au apărut mai multe întrebări precum: unde sunt produse?, cum sunt produse?, pe ce traseu parcurg pentru a ajunge în farfuria noastră? generează amprenta de carbon? Întrebări pe care nu trebuie să le pierdem niciodată din vedere.
Oamenii în vârstă sunt adevărați specialiști într-una dintre cele mai sănătoase și mai durabile diete de pe planetă: Mediterana, Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității din . Călătorind pentru a merge la cumpărături la magazinele obișnuite, magazinele locale, cum ar fi magazinele alimentare și piețele, este, de asemenea, sănătos. Pe langa eficienta in organizarea camara ta si in meniurile alcatuite din preparate traditionale. Așa se face că participanții de la centrele pentru bătrâni au făcut schimb de rețete cu elevii care au întrunit valorile pe care au dorit să le promoveze: preparate care au fost folosite cu resturi pentru a evita risipa, cu produse de sezon și de proximitate și o predominanță de legume și leguminoase. .
Activitățile au avut colaborarea centrelor pentru bătrâni din raioanele Centro, Carabanchel, Fuencarral-El Pardo, Latina, Moratalaz, Puente de Vallecas și San Blas-Canillejas. Informații mai detaliate la acest link.
Rezumat video al zi I Rezumat video în școli Food Wave
O plimbare cu bicicleta STELE de mai mult de 20 kilometri
Trecutul 22 Ziua fără mașini a fost sărbătorită în septembrie cu o plimbare cu bicicleta din programul STELE în care mai mult de 650 copii din școli, însoțite de 28 adulți . Au călătorit mai mult de 10 kilometri pe străzile din Madrid, escortați de agenți de mobilitate și voluntari din Los Coles. Au fost stabilite patru rute care au adunat participanții de la 16 districte urmând un itinerar comun prin piețele Legazpi și Pirámides până la atingerea obiectivului esplanadei de skate Matadero.
Băieții și fetele Erau încântați de experienta. Iată câteva dintre mărturiile lor: „ Poluăm cu mașini și vara este din ce în ce mai cald, așa că este mai bine să mergi cu bicicleta și, pe lângă sport, ajuți planeta”; „ Ciclismul ajută mediul și sănătatea. Cred că toată lumea ar trebui să aibă o bicicletă ”. „ Mi-a plăcut foarte mult experiența și cred că ar trebui repetată mai mult. Foarte tare! Alătură-te bicicletei!”.
Luis Molina, șeful Departamentului Educație pentru Mediu, a făcut o declarație completă de principii ca rezumat al zilei: „ Intenționăm de la Consiliul Local din Madrid să poatăA mergeți cu bicicleta la școală și muncă. Avem un oraș fantastic, ar putea fi îmbunătățit, desigur, dar fantastic pentru ciclism și pentru a putea ajunge la școală și a lucra în acest mediu durabil și sănătos”. Mai multe informații detaliate în acest link. I Rezumatul zilei
Madrid, vilă și mașină
Programul Activități de Mediu a organizat trei plimbări pentru a afla despre istoria circulației și transportului și despre modul în care orașul a crescut în funcție de nevoile de mobilitate ale cetățenilor, atât pietoni, cât și șoferi. Cu titlul „Madrid, oraș și mașină”, itinerariile au făcut turul diferitelor zone din vechiul Madrid marcate de evenimente care au beneficiat de dezvoltarea mobilității.
Plimbările s-au oprit la Calle Mayor, unde au început primele ambuteiaje în secolul al XVII-lea; în Plaza de Herradores, punct de oprire pentru scaune sedan, primul sistem de transport public din Madrid, și în împrejurimile Puerta del Sol, un laborator urban în care au fost implementate unele măsuri de circulație, precum străzi cu sens unic, treceri de pietoni, trafic lumini sau ca punct de plecare pentru primul transport colectiv precum tramvaiul, autobuzul, metroul și troleibuzul. Plimbările s-au închis cu amintirea planurilor de parcări subterane, pasaje supraterane și primele străzi pietonale din perioada anilor 30-70 din secolul al XX-lea.
Românul din Spania este o publicație românească independentă care a apărut în 2009. Este un proiect susținut de un colectiv de jurnaliști profesioniști și informează despre viața românilor din Spania. Dacă ai o informație de interes public contactează redacția
Folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informații despre dispozitiv. Facem acest lucru pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare și pentru a afișa reclame personalizate. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Aceste cookie-uri sunt necesare pentru funcționarea site-ului web. În general, majoritatea celorlalte stabilesc răspunsul la acțiunile efectuate de dvs., care echivalează cu o solicitare de servicii, pentru a stabili preferințele de confidențialitate, a începe o sesiune sau a relua formularele.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistics
Stocarea tehnică sau accesul care este utilizat exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.