Departamentul de Afaceri și Muncă și „Fundația Universității din Girona: Inovare și Formare” organizează prima ediție a cursului de specializare „Medierea ca modalitate de soluționare a conflictelor de muncă”. Scopul acestei instruiri este familiarizarea cu principiile medierii, în special în domeniul socio-laboral, și cunoașterea instrumentelor de soluționare a conflictelor prin mijloace extrajudiciare, precum medierea și arbitrajul.

Cursul se adresează persoanelor care lucrează, care au diplome în Drept, Psihologie, Științe Afaceri, Științe Economice, ADE și absolvenți sociali, precum și persoanelor active interesate să învețe cum să rezolve conflictele folosind tehnici de mediere.

Studenții care îndeplinesc cerințele vor obține o diplomă de specializare (postuniversitar) de la Universitatea din Girona. În cazul studenților care nu au o diplomă universitară anterioară, aceștia vor obține un Certificat de participare și/sau un Certificat de beneficiu eliberat de Consorțiul pentru Educație Continuă din Catalonia și „Fundația Universității din Girona: Inovare și Formare” .

Prin această formare, Departamentul Afaceri și Muncă dorește să promoveze soluționarea pe cale extrajudiciară a conflictelor de muncă ca modalitate de a facilita acordul în cadrul companiilor și organelor de negociere, bazat pe pregătirea și pregătirea oamenilor care lucrează, a profesioniștilor din managementul afacerilor și al resurselor umane, și reprezentanți ai agenților sociali.

Cursul va dura 210 ore pe tot parcursul anului 2023, iar modalitatea va fi 25% personal la Parcul Științific și Tehnologic al Universității din Girona și 75% prin videoconferință printr-o platformă digitală.

Această primă ediție a cursului de specializare va avea 30 de locuri, care sunt Subvenționat 100% de Consorțiul pentru Educație Continuă din Catalonia. Perioada de înscriere este acum deschisă și în procesul de selecție a participanților se va acorda prioritate celor care, datorită dezvoltării locului de muncă, îndeplinesc funcții legate de domeniul muncii.

Personal didactic și conținut postuniversitar

Acest antrenament este condus de Dolors Bassa Collministrul Muncii, Afacerilor Sociale și Familiei între 2016 și 2017, și are un cadru didactic experți în drept, domeniul muncii și mediere, precum Xavier Solà Monells, Joan Manel Torres Bujalance, Albert Pastor Martínez, Javier Wilhelm Wainsztein, Gerard Villaverde Villanueva, Manel S. Pérez Cobos, Xavier Escudero López, Ángels Calavia Molinero, Josep Redorta Lorente, Alejandro de Llano Salvador, Mònica González Carrasco, Teresa Blasi Gacho, Jonathan Gallego Montalbán, Itziar Ruedas Retuerto i José Luis Salido Banús.

Conţinuturile cursului vor trata dreptul muncii; conceptualizarea conflictului de muncă; reprezentarea lucrătorilor, a companiilor și a diferitelor tipuri de conflicte; mediere; tehnici de negociere și dinamică de grup și tehnici și strategii de mediere a muncii.

Principalele rezultate profesionale ale acestui curs de specializare sunt ca mediatori care își desfășoară activitatea în organizații de soluționare extrajudiciară a conflictelor de muncă; managementul resurselor umane în cadrul companiilor și reprezentarea individuală sau colectivă a lucrătorilor și/sau a companiilor.

Toate informațiile despre curs veți găsi pe site:

https://www.fundacioudg.org/ca/mediacio-laboral-com-via-resolucio-conflictes-laborals.html

sursă: Business and Work și „Fundația Universității din Girona: Inovare și Formare” organizează un curs de specializare în medierea conflictelor de muncă