Este pentru prima dată când Guvernul, prin INCASÒL, promovează echipamente de cercetare care vor avea o investiție mai mare de 23 milioane de euro și 10. m 2 destinat în principal cercetării în energie, durabilitate și inginerie biomedicală Echipa formată din Cantallops Vicente Arquitectes și Coma Arquitectura a fost câștigătoarea concursul pentru redactarea proiectului și direcția lucrărilor de construcție a Corpului D, al 6-lea Campus Diagonal-Besòs al UPC Clădirea va găzdui grupurile de cercetare IREC, IBEC și UPC în sine, ceea ce va crește potențialul de cercetare d campusul Generalitat de Catalunya, prin Institut Català del Sòl, INCASÒL, pariază pentru primul timpul pentru promovarea și construcția unei clădiri de cercetare care își propune să fie un reper dincolo de Catalonia. Vicepreședintele și ministrul politicilor digitale și teritoriale, Jordi Puigneró, a prezentat în această dimineață proiectul pentru clădirea D a Campusului Diagonal-Besòs al Universității Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC). La eveniment au fost prezenți și ministrul Cercetării și Universităților, Gemma Geis; primara din Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete; rectorul UPC, Daniel Crespo, și al 2-lea viceprimar al Consiliului orașului Barcelona și președintele Consorțiului Campus Diagonal-Besòs, Janet Sanz
Noul echipament are . m 2 destinat cercetării, . 352 m 2 la suprafață și 3. m 2 sub pământ, o investiție de 23, 3 milioane de euro și va fi ocupat de IREC, IBEC și UPC grupuri de cercetare care își vor adăuga cunoștințele despre celelalte unități care funcționează deja pe Campusul Diagonal-Besòs. Noua clădire D a campusului este proiectată pentru a fi un centru extrem de durabil, atât în nstrucție ca și în întreținerea sa viitoare, la fel ca și celelalte clădiri ale Campusului Diagonal-Besòs.
Proiectul câștigător propune o clădire extrem de durabilă și include în strategia sa energetică sisteme pasive și bioclimatice. De asemenea, este necesar să se pună în valoare flexibilitatea și versatilitatea în ceea ce privește utilizările și distribuția spațiilor. Și că este o clădire sustenabilă din punct de vedere economic.
Pe scurt, atât structura, dotările, cât și celelalte elemente de construcție care alcătuiesc Clădirea D urmăresc să răspundă nevoilor esențiale și criterii precum atingerea obiectivului NZEB (clădiri cu consum de energie zero sau zero), maximizarea eficienței și autogenerarea și minimizarea energiei utilizate în funcționarea acestuia . Evidențiază curtea ca coloana vertebrală a clădirii. Este un atrium bioclimatic care devine inima clădirii. Treceți prin toată clădirea coasând-o de la subsol până la podeaua acoperită.
Acest element arhitectural este activat în moduri diferite, în funcție de perioada anului și de cerințele climatice ale clădire (iarna-vară, zi-noapte), astfel încât la sfârşitul anului să asigure o economie a necesarului de energie. Iarna, ziua, actioneaza ca efect de sera, acumuland un sac de aer preincalzit. În orele fără radiații solare, acest aer cald permite reducerea pierderilor energetice pe tot perimetrul curții, transformând clădirea într-un volum compact și cu factor de formă foarte scăzut. În ceea ce privește gospodărirea apei, proiectul are în vedere ca acoperișul clădirii să cuprindă o propunere de colectare, filtrare și reutilizare a apei pluviale pentru irigații.atât amenajarea exterioară cât și interioară.
Vegetația propusă va combina specii neinvazive consumatoare de apă pentru zonele tapițate și împădurite cu înrădăcinare superficială, asigurând captarea solară iarna și solară. protectie vara. De asemenea, s-a avut în vedere faptul că amenajarea vegetației permite accesul ușor pentru întreținere și curățare. Pentru spatiile curtilor comune ale cladirii se propun specii interioare cu intretinere redusa in jardiniere.
. ) O altă coloană vertebrală a noii clădiri Campus cercetarea este fațada biosferică. Aceasta înseamnă că fațada clădirii este concepută ca un element natural care învelește volumul pe verticală într-o manieră ordonată și se adaptează la fiecare dintre orientări pentru a face față diferitelor gradienți de radiație solară.
Pol de atracție pentru noi centre, fundații și grupuri de cercetare În noul Clădire D grupuri de cercetare a Cercetării Energetice Institutul Cataloniei (IREC) și Institutul de Bioinginerie din Catalonia (IBEC) -consorțiu de centru al Generalitati, Universitatea din Barcelona (UB) și UPC-, ambii membri ai rețelei CERCA prezidată de Generalitat de Catalunya, precum și ca grupuri de la UPC propriu-zis. Toate aceste grupuri de cercetare vor crește potențialul de cercetare al campusului.
IREC, care contribuie la obiectivul de a face un viitor energetic mai durabil din dezvoltarea științifică și tehnologică, va ocupa 41% din suprafata disponibila in noua cladire. IBEC este un centru de cercetare care acoperă o mare parte din domeniile bioingineriei și își propune să devină partenerul tehnologic al spitalelor, centrelor de cercetare biomedicală și universităților din mediul său, va ocupa 20% din spațiul noului echipamente. Și, în cele din urmă, UPC va plasa o parte din grupurile sale de cercetare în 20%% din suprafața rămasă disponibilă în clădirea D.
Campusul Diagonal-Besòs În Septembrie 700 Campusul Diagonal-Besòs al UPC, cu 3. 150 studenți și 400 profesori și cercetători ai Școlii de Inginerie din Barcelona de Est, (EEBE). Cu o ofertă de șapte grade, patru masterate și patru doctorate, axate pe ingineria biomedicală, electrică, electronică industrială automată, ingineria energetică, mecanică, chimică și a materialelor. Pe lângă activitatea didactică, EEBE are link-uri 60 grupuri și centre de cercetare din diferite domenii ale ingineriei.
Campusul Diagonal-Besòs este un proiect în continuă creștere în care colaborarea instituțiilor care îl promovează (Consiliul orașului Barcelona, Consiliul municipal Sant Adrià de Besòs, UPC, Generalitat de Catalunya, Zona Metropolitană Barcelona, Consorțiul Besòs și Consorțiul Zona Franca) este fundamentală. Dezvoltarea sa depășește cu mult clădirile inițiale ale UPC, este un spațiu de interacțiune între comunitatea universitară și vecini, unde nu numai că este studiat, dar și cercetat, trăit, inovat și sunt dezvoltate proiecte de afaceri și de agrement. spațiu de inovare și cunoaștere, situat între Barcelona și Sant Adrià de Besòs, este unul dintre cele mai puternice campusuri universitare de inginerie durabilă din Catalonia, cu mai mult de 100. m 2 de acoperiș construibil pentru a găzdui predare, cercetare, inovare, activitate de afaceri și servicii pentru comunitatea universitară. Campusul a fost înființat și cu scopul de a avea un impact semnificativ asupra teritoriului și de a fi motorul transformării sociale și economice a acestuia.
În prezent, pe Campus sunt în funcțiune patru clădiri: una pentru predare, două pentru clădiri de cercetare și reședința studenților, cercetători și profesori. Odată ce proiectul este pe deplin dezvoltat, Campusul va avea 000 clădiri și o comunitate de . .
În prezent clădirile existente sunt clădirea de predare și servicii a EEBE (cladirea A), cu 14. m 2 de suprafata in panta care concentreaza activitatile didactice, serviciile si spatiile de management; clădiri de cercetare (C), cu 5. 700 2 de suprafață, și (I), cu 6. m 2 , unde au fost amplasate grupurile și centrele de cercetare (în esență în domeniile energiei, ingineriei biomedicale, ingineriei chimice și ingineria materialelor) și Centrul de Cercetare Știință și Inginerie Multiscale din Barcelona. Și Reședința Diagonal-Besòs (cladirea H), pentru studenți, profesori și cercetători, care a fost lansată în trimestrul IV al .
Clădirea D. Construirea viitorului cercetării
Echipa formată din Cantallops Vicente Arquitectes și Coma Arquitectura a fost câștigătoarea concursului convocat de INCASÒL pentru elaborarea proiectului și direcția lucrărilor de construcție a Clădirii D, a 6-a din Campusul Diagonal-Besòs al UPC. Se preconizeaza ca lucrarile sa inceapa la inceputul lunii 2025 si sa poata fi livrate in ultimul trimestru din 2019.
Noua facilitate va fi situată între Rambla Central del Campus și Carrer d’Eduard Maristany. Clădirea D va fi construită pe clădiri preexistente preexistente formate din fundații și o parte din structura subsolurilor. Va avea un volum cu două înălțimi, parter plus șase etaje înălțime pe o parte, iar parter plus trei etaje înălțime pe cealaltă, dând naștere unei clădiri în trepte.
Un campus în continuă evoluție Impulsul noului centru de cercetare din Clădirea D se adaugă la cele mai recente progrese ale Campusului experimentate anul trecut. De la începutul lui 2019, are un mare parc verde de peste 20. m 2 care leagă Rambla de La Mina cu zona Port Forum și deschide accesul la mare pentru atât comunitatea universitară cât şi locuitorii cartierelor din jur. Urbanizarea acestei zone a făcut posibilă comandarea spațiilor libere care alcătuiesc Parcul Campus și zonele sale de legătură exterioară. In plus, Se realizează construcția unui imobil nou pe parcela E pentru a găzdui activitatea economică a IMM-urilor, startup-urilor și a altor inițiative antreprenoriale care vizează în principal sectoare legate de activitatea de cercetare a Campusului. Viitoarea clădire va putea găzdui până la câteva 700 oameni.
4338 Sursa: Campusul Diagonal-Besòs al UPC va avea o nouă clădire de cercetare promovată de INCASÒL