Există două concepte legate de noua economie și climat care vor oferi oamenilor ceva despre care să vorbească. Glocalizarea și reziliența și ambele cuvinte își au locul în proiectul municipal Barrios Productores , sămânța primăriei Madrid pentru ca, din celulele de producție urbană, să se creeze locuri de muncă, câștig în alimentație. -suficiență și pariu pe comerțul local și amprenta de carbon zero. Și totul de la mama pământ.
„Glocalizarea”, adică gândirea globală și acționarea locală și adaptarea la particularitățile fiecărui mediu, nu este doar un termen la modă. Este o necesitate. Întoarcerea la local în mijlocul tensiunilor economice externe este o valoare și proiectul municipal Barrios Productores se află în acest cadru. Această inițiativă este promovată de Zona de Dezvoltare Urbană, care tocmai a semnat un acord cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru lansarea Cartierelor de Producători, care promovează producția agricolă și economia locală pentru că este încurajată ocuparea forței de muncă, respectând de departe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), mai exact 12 care spune asa: ‘Garanteaza modalitati de consum durabil și producția”, care include promovarea agriculturii ecologice.
Ceea ce a fost o groapă a devenit un spațiu pentru agricultură ecologică și grădinărit unde există antreprenoriat și unde există locuri de muncă”. Miguel Ángel Redondo
Europa este al doilea consumator de produse organice din lume produse și agricultura ecologică produce mai puține deșeuri cu valoare adăugată mai mare datorită respectului pentru mediu, deoarece reduce îngrășămintele chimice și pesticidele. „Nu este un substitut al agriculturii tradiționale, dimpotrivă, este complementară: este o conviețuire și o alternativă clară pentru mediile urbane mai mici care produce un produs de calitate superioară la cerere”, după cum se explică în prezentarea proiectului de către delegatul Zonei de Dezvoltare Urbano, Mariano Fuentes. În Spania este un sector în plină expansiune, cu o creștere anuală de 6%, 12.266 operatori și 93.07 locuri de muncă.
Europa este al doilea cel mai mare consumator de produse ecologice din lume, iar agricultura ecologică produce mai puține deșeuri cu o valoare adăugată mai mare datorită respectului pentru mediu, deoarece reduce îngrășămintele chimice și pesticidele . „Nu este un substitut al agriculturii tradiționale, dimpotrivă, este complementară: este o conviețuire și o alternativă clară pentru mediile urbane mai mici care produce un produs de calitate superioară la cerere”, după cum se explică în prezentarea proiectului de către delegatul Zonei de Dezvoltare Urbano, Mariano Fuentes. În Spania este un sector în plină expansiune, cu o creștere anuală de 6%, 12.266 operatori și 93.07 locuri de muncă.
Și în acest scenariu dat de pământ, cartierele devin mai rezistente, mai adaptabile la adversitate. Pentru că acest proiect nu numai că promovează autosuficiența alimentară, ci și rezistența la locul de muncă.