Proiectul Food Wave are acum muzică. Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației (10 octombrie), Departamentul de Mediu Educație (Zona Guvernamentală de Mediu și Mobilitate) în colaborare cu Direcția Generală Comerț și Ospitalitate a realizat un videoclip pe sloganul Food Wave ‘Pilla la Ola’ al alimentelor împotriva schimbărilor climatice destinat tinerilor.
Înregistrarea a fost realizată în diferite medii naturale și urbane, cum ar fi piața Santa María de la Cabeza și Centrul de informare și educație pentru mediu El Huerto del Retiro (CIEA). În videoclip sunt imagini cu o mamă cu fiica ei care aleg produse sănătoase și cu un grup de prieteni care se bucură de achiziție pentru a pregăti împreună o masă mai sănătoasă și mai bogată. Cântăreața și activistul Fénix Jareny, autorul versurilor și muzicii piesei „Pilla la Ola”, trece prin tarabele din piața Santa María de la Cabeza cântând versuri pe importanța afacerilor locale în economia de cartier și relevanța consumului responsabil prin produse de sezon și de proximitate, fără a uita un cap la puterea dietei mediteraneene. Aceștia sunt pilonii proiectului european împreună cu folosirea resturilor și reducerea plicului ambalat care sunt prezente și în mesajele piesei. Puteți vedea videoclipul AICI.
Prin această inițiativă, Food Wave Madrid își propune să aducă beneficiile alimentației durabile și sănătoase mai aproape de tineri prin unul dintre cele mai consumate: muzica video. Înregistrarea poate fi văzută pe conturile de YouTube ale Departamentului de Educație pentru Mediu, programul Educar Hoy și pe contul autorului. CIEA Casa de Campo se alătură, de asemenea, evenimentelor din ziua hrănirii cu diverse dinamici.
Cum vă imaginați tinerii supermarket de cartier în viitor?
Food Wave se alătură sărbătoririi Zilei Mondiale a Alimentației Food cu o propunere participativă la European la nivelul modului în care tinerii își imaginează magazinele alimentare și supermarketurile din cartierele lor în următorii ani. O reflecție colectivă pentru a proiecta împreună viitorul sistemelor noastre alimentare, astfel încât acestea să fie mai corecte, echitabile și mai incluzive, precum și mai durabile și sănătoase.
Participanții își vor putea încărca propunerile (comentarii, fotografii, videoclipuri, ilustrații, desene, link-uri către melodii etc. .) către portalul Food Wave Europe și rețelele sociale pentru a crea o pictură murală mare care să culeagă majoritatea ideilor lansate cu hashtag-ul #WorldFoodDay și eticheta @foodwaveproject.
În plus, sărbătorirea acestei zile coincide cu data înființării FAO în 1945. Sub motto-ul „ Nu lăsa pe nimeni în urmă”, acest eveniment își propune să crească gradul de conștientizare în întreaga lume cu privire la necesitatea de a adopta soluții cuprinzătoare la crizele globale, cum ar fi cele pe care le trăim și care afectează disponibilitatea și accesul la alimente de calitate pentru milioane de oameni din întreaga lume. Scopul este de a promova conștientizarea și acțiunea în întreaga lume pentru a asigura o alimentație sănătoasă pentru toți, fără a lăsa pe nimeni în urmă.
Propuneri ale programului Educar Hoy pentru un Madrid mai durabil
Modulul de consum și resurse naturale al programului Educar Hoy pentru un Madrid mai durabil al Departamentului de Educație pentru Mediu a pregătit un program amplu de activități care vizează toate etapele educaționale. Elevii din învățământul primar și special vor participa la pregătirea de jocuri și divertisment precum: căutare de cuvinte, design de afișe și photocall, citire de povești și își vor demonstra cunoștințele cu Bye Bye CO₂ făcând o achiziție virtuală cu alimente cu impact redus asupra mediului.
O activitate la care vor participa și elevi de gimnaziu, liceu și formare profesională, alături de alte abilități precum proiectarea de afișe de conștientizare, dezbateri pe audiovizuale legate de nutriție și pregătirea de propuneri despre modul în care își imaginează magazinul alimentar al viitorului bazat pe ideea Food Wave Europe.