#Madrid –
Primul ATELIER TEORETICO-PRACTIC PRIVIND GESTIONAREA SA INTEGRALĂ ÎNTR-UN SINGUR ACTUL CHIRURGICAL
Chirurgii de la Spitalul Clinic San Carlos, un centru public din Comunitatea Madrid, au organizat un curs internațional de patologia litiază biliară în care s-a pus accent pe cele mai inovatoare tehnici de abordare a acestei patologii, cu o actualizare a recomandărilor în ghidurile clinice și noile tehnologii disponibile. Litiaza biliară este legată de prezența pietrelor sau calculilor în vezica biliară (colelitiază) sau în canale (coledocolitiază), care produc o obstrucție în ductul vezicii biliare, producând durere, care poate fi însoțită de febră, greață, vărsături, îngălbenire a pielii și întunecarea urinei printre alte simptome.
Are de obicei o incidență ridicată în rândul populației în vârstă, care este din ce în ce mai numeroasă în practica clinică de rutină, iar complicațiile sale implică un număr mare de internări în spital, care ar putea fi redus printr-o abordare cuprinzătoare, așa cum au arătat diverși specialiști pe parcursul cursului necesitând uneori. extirparea chirurgicala a vezicii biliare.
Din acest motiv, „abordarea cuprinzătoare a patologiei litiazelor biliare, în special abordarea simultană a colelitiază și coledocolitiază, urmărește să îmbunătățească abilitățile profesioniștilor din domeniul sănătății pentru a permite, în practica lor obișnuită, un management mai eficient al pacienților”, a detaliat chirurgul la Spitalul Clinic San Carlos și unul dintre directorii de curs, Alejandra García Botella.
Abordarea într-un singur act chirurgical
Cu această abordare „se poate găsi o soluție, într-un singur act chirurgical, pentru curățarea calculilor din ductul biliar pe cale transchistică și eliminarea sursei acestora, efectuând extirparea vezicii biliare”, explică chirurgul de la San. Clinica Carlos, Alejandra García. Acest traseu permite accesul la calculi pentru a le elimina „fără a fi necesară deschiderea căii biliare și evitarea problemelor asociate cu această deschidere, precum fistula biliară sau stenoza ulterioară a acestora”, adaugă șeful Serviciului Chirurgie Generală și Sistemul digestiv al Spitalului Clinic San Carlos, Antonio Torres.
Această abordare chirurgicală unică a colelitiază și coledocolitiază nu se efectuează în toate centrele de sănătate, ci în cele care au experți profesioniști care oferă garanția pentru a o face cu succes, cum ar fi la Spitalul Clínico San Carlos, din Comunitatea Madrid. În opinia lui García Botella, „rezultatele existente în literatura de specialitate susțin intervenția chirurgicală la un moment dat. În ultimii ani am asistat la o implementare a tehnicii și la apariția unor noi dispozitive tehnologice care facilitează acest tip de intervenții chirurgicale și oferă beneficii pacienților.”
Clinica San Carlos, o referință în formarea specialiștilor
Cursul, în care s-au efectuat intervenții chirurgicale în direct, a permis pregătirea specifică a profesioniștilor în tehnici chirurgicale, datorită dotărilor Centrului Smart Health și soluțiilor tehnologice pe care acest spațiu spitalicesc le oferă pentru pregătirea și pregătirea tehnicilor și procedurilor pentru profesioniști. , care plasează Spitalul Clinic San Carlos, din Comunitatea Madrid, într-una dintre referințele de formare în această nouă abordare.
La curs au participat specialiști de prestigiu precum Alberto Martínez-Isla, de la Spitalul St. Mark, Londra, un pionier în implementarea acestui nou mod de abordare a acestei patologii, printre alți experți din diverse spitale spanioli și din alte țări din jurul nostru .
Practicile desfășurate de specialiști din diferite spitale spaniole și din alte țări latino-americane și europene, „le-au permis pregătirea și familiarizarea efectivă cu tehnicile și intervențiile chirurgicale în direct care le asigură actualizarea și actualizarea în abordarea chirurgicală a litiazelor biliare”. conchide chirurgul de la Spitalul Clinic San Carlos, Alejandra García Botella.
Sursa: Comunitatea Madrid – Chirurgii de la Spitalul Clinic San Carlos organizează un curs internațional despre prezența pietrelor în vezica biliară