#Spania – Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, Elma Saiz, la Conferința la Nivel Înalt a Pilonului European al Drepturilor Sociale desfășurată la La Hulpe (Belgia).
Distribuie pe Comisia Europeană a anunțat Spania că va studia modalități de a continua, nu numai cu sfatul, ci și cu finanțarea Politic Lab sau Inclusion Policy Laboratory, ale căror rezultate au fost prezentate de ministrul Elma Saiz în cadrul președinția belgiană a Uniunii Europene.
Acest lucru a declarat Nicholas Schmit, comisarul pentru ocuparea forței de muncă și drepturile sociale, într-o întâlnire bilaterală desfășurată în cadrul Conferinței la nivel înalt care se desfășoară la La Hulpe (Belgia) pe 15 și 16 aprilie. „Trebuie concepute politici de incluziune, beneficiile economice, cum ar fi șomajul, nu sunt suficiente”a declarat liderul european, în timp ce a felicitat Spania pentru munca și rezultatele unei inițiative de pionierat care în urmă cu doar o săptămână a prezentat rezultate excelente în Consiliul de Miniștri.
„Abordarea noastră de consolidare a Scutului Social European se bazează pe politici publice solide, bazate pe dovezi, pentru a îmbunătăți eficacitatea, receptivitatea și impactul social pe o piață a muncii în continuă schimbare.”a spus Saiz.
Predarea decalogului comisarului Nicolas SchmitMinistrul i-a oferit lui Nicolas Schmit Decalogul lecțiilor învățate în Laborator pentru a servi drept ghid altor organizații europene și pentru a inspira statele membre să conceapă și să dezvolte inițiative similare.
Se angajează să acorde atenție personalizată și acțiuni cuprinzătoare în diferite domenii, consolidând investițiile în educație, îmbunătățind formarea digitală sau țesând rețele comunitare care acționează ca pârghii pentru incluziune.
Prezintă rezultatele Laboratorului de politici de incluziune”Subliniem, de asemenea, importanța investițiilor sociale, nu numai ca instrument de reducere a sărăciei și inegalității, ci și pentru profiturile pe care le generează printr-o creștere economică, productivitate, locuri de muncă și salarii mai mari. Această inițiativă a fost promovată în comun de Spania și Belgia și restul statelor s-au alăturat.”a declarat Saiz.
Un exemplu clar este Laboratorul de politici de incluziune legat de Venitul Minim de Viață (IMV), un pionier în lume și ale cărui rezultate au fost prezentate astăzi în La Hulpe: „Pentru prima dată, de la Guvern, 34 de studii randomizate au fost promovate în mod coordonat. Nu există precedente la nivel internațional. Această inițiativă poziționează Spania ca o referință în proiectarea și evaluarea politicilor publice cu cele mai înalte standarde științifice.”.
Ministerul Incluziunii a promovat – cu o investiție de 212 milioane de euro din fondurile Next Generation ale PRTR – 34 de itinerarii pilot la care au participat peste 76.000 de persoane vulnerabile (180.000 inclusiv familiile acestora, care în multe cazuri au primit intervențiile) .
Pentru aceasta s-a folosit metodologia studiilor randomizate, comună în studiile medicale. Obiectivul a fost să știm care măsuri și acțiuni sunt cele mai eficiente, care nu funcționează și să scalam cele mai bune practici.
Programe bazate pe dovezi cu efect multiplicator”Coordonată de Minister, dar dezvoltată cu 14 comunități autonome, 4 consilii municipale și 16 entități din sectorul al treilea, această abordare se aliniază cu viziunea noastră de a proiecta proiecte de incluziune bazate pe dovezi. Dincolo de îmbunătățirea calității vieții oamenilor, are potențialul de a genera un efect multiplicator, reducând costurile viitoare și crescând veniturile fiscale pe măsură ce oamenii se integrează pe piața muncii.”a indicat el în dezbatere.
Respectarea jalonului 351 din PRTROdată cu prezentarea raportului, Spania a respectat – a adăugat șeful Ministerului – jalonul 351 al PRTR (componenta 23).
„Evaluarea itinerariilor, realizată cu sprijinul științific al a două instituții de prestigiu internațional, CEMFI și Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab (J-PAL), include recomandări specifice pentru îmbunătățirea ratei de acces la veniturile minime și îmbunătățirea eficacității activităților sociale. politici de incluziune. Suntem mândri să le prezentăm în Europa, deoarece ne ghidează drumul către un viitor mai incluziv și mai prosper, așa cum cere Pilonul European al Drepturilor Sociale.”a adăugat.
Întâlnire cu ministrul de stat ungar Attila FulopZiua europeană s-a încheiat cu o întâlnire bilaterală cu ministrul de stat maghiar Attila Fulop, care a transmis prioritățile viitoarei președinții a Consiliului UE a Ungariei (iulie până în decembrie 2024).
Mai multe informatii Prezentarea raportului „Pârghii pentru includere” (PDF) Mai multe stiri Consiliul de Miniștri abordează rezultatele Laboratorului de politici de incluziune Etichete: Social Drepturi sociale Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Comisia Europeană sprijină Laboratorul Spaniol de Politici de Incluziune și este deschisă să studieze căi de finanțare pentru continuitatea acestuia