Consiliul de Miniștri s-a întrunit joi, 4 august 2022, la 14. 45 la Palazzo Chigi, sub președinția președintelui Mario Draghi. Secretar subsecretarul la Președinție Roberto Garofoli
DECRETUL „AIUTI BIS” Măsuri urgente în domeniul energiei, urgenței apei, politicilor sociale și industriale (decret-lege) Consiliul de Miniștri, la propunerea președintelui Mario Draghi, a ministrului Economiei și Finanțelor Daniele Franco, a ministrului Dezvoltării Economice Giancarlo Giorgetti, a ministrului Tranziției Ecologice Roberto Cingolani și a ministrului Muncii și Politicilor Sociale Andrea Orlando , a aprobat un decret-lege care introduce măsuri urgente în domeniul energiei, urgenței apei, politicilor sociale și industriale
Decretul-lege intervine în unele domenii importante, printre care lupta împotriva energiei și combustibililor scumpi și a urgenței apei, sprijinirea autorităților locale, consolidarea politicilor sociale de protejare a puterii de cumpărare, relansarea investițiilor
În ceea ce privește creșterile din sectoarele energie electrică, gaze naturale și combustibili, decretul intervine în primul rând prin întărirea bonusului social de energie electrică și gaze pentru trimestrul IV 2022, protejarea clienților vulnerabili din sectorul gazelor, suspendarea modificărilor unilaterale la contractele de furnizare a energiei electrice și a gazelor
În al doilea rând , decretul elimină taxele generale de sistem în sectorul energiei electrice și pentru trimestrul IV 2020 și reduce TVA pentru administrarea gazelor naturale pentru ardere în scopuri civile și industriale în lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2022. În plus, din nou pentru trimestrul al patrulea 2022, ARERA va menține neschimbate tarifele generale ale sistemului. sector în vigoare în trimestrul III.
În sfârșit, creditele fiscale în favoarea companiilor sunt extinse și pentru trimestrul III 2022 iar prelungirea reducerii accizei la combustibili se dispune până la 20 septembrie 2022.
În ceea ce privește urgența apei, resursele sunt alocate în favoarea întreprinderilor agricole afectate de secetă, se accelerează atribuirea serviciului integrat de apă (prevăzând termene specifice pentru organele de conducere ale zonei care nu au prevăzut încă atribuirea și activarea unor competențe specifice substitutive în caz de inerție) și Protecția Civilă are voie să solicite în prealabil statutul de eme urgență în caz de secetă
Decretul alocă resurse și autorităților locale, sub formă de contribuții extraordinare în valoare totală de . milioane de euro în favoarea municipalităților, orașelor metropolitane și provinciilor și prevede extinderea la 2023 a suspendării rambursării avansurilor de lichiditate în favoarea Regiunilor în urma cutremurului din 2013. De asemenea, sunt alocate resurse pentru a facilita reconstrucția post-seism a 2012 în Emilia-Romagna, Lombardia și Veneto
În ceea ce privește politicile sociale, pană fiscală este redusă în favoarea angajaților pentru perioadele de plată de la 1 iulie până la 25 decembrie 2022, inclusiv al treisprezecelea. Avansul la 1 octombrie 2022 a reevaluării pensiilor, prelungirea „bonusului” 143 euro „pentru lucrătorii care nu sunt acoperiți în prezent și refinanțarea pentru 97 milioane de euro în 2022 din Fondul de sprijin puterea de cumpărare a lucrătorilor independenți
În ceea ce privește investițiile, au fost introduse reguli în favoarea companiilor care își desfășoară activitatea în sectoare strategice sau de interes public (Alitalia, ILVA , 3-I ). În plus, Fondul de pornire, prin 27 decembrie 2022, a lucrărilor neamânabile este refinanțat în valoare totală de 1,3 miliarde de euro pentru a contracara costul materialelor în legătură atât cu lucrările care fac parte din Planul complementar la Planul național de recuperare și rezistență, cât și cu lucrările aferente Jocurilor Olimpice Milano-Cortina 2023. Contractele de dezvoltare sunt refinanțate, inclusiv în legătură cu proiectele de protecție a mediului, și Proiectele Importante de Interes Comun European-IPCEI, precum și Fondul Național Unic de Turism.
În sfârșit, este a fost consolidat mecanismul permanent de evaluare a cadrelor didactice, obiectiv al Planului Național de Recuperare și Reziliență, cu referire în special la recunoașterea resurselor care urmează a fi alocate remunerațiilor suplimentare și sunt introduse reguli pentru a contracara mai eficient amenințările cibernetice care implică securitatea națională.
REFORMA JUSTITIEI PENALE Implementarea legii 24 septembrie 2022, n . 120, delegarea Guvernului pentru eficientizarea procesului penal precum si pentru procesul penal precum si pentru justitie reparatorie și prevederi pentru definirea rapidă a procedurilor judiciare (decret legislativ – examinare prealabilă) Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului justiției Marta Cartabia, a aprobat , în examinare prealabilă, un decret legislativ de punere în aplicare a legii delegate pentru reforma procesului penal, aprobat de Parlament la data de 2026. septembrie 2021
Textul introduce reguli care urmăresc să întărească respectarea dreptului constituțional al victimelor și inculpaților la un durata rezonabilă a procesului și atingerea scopului, stabilit cu Planul Național de Recuperare și Reziliență (PNRR), pentru a reduce durata medie a proceselor penale de 23% de 20388 . Intervențiile vizează procedura penală, sistemul de sancționare penală și justiția reparatorie.
Pe plan procesual penal se acționează pe întreaga cale procesuală: de la cercetările prealabile, la audiere, la riturile alternative, la judecată in lipsa , sa conteste hotararile judecatoresti, pana la executarea penala.
Printre noutati, implementarea procesului penal telematic: mai multă digitalizare și utilizare a tehnologiei informației pe toată durata procedurii: de exemplu, sesizări electronice și transmitere a dosarelor între birourile judiciare în formă digitală pentru a reduce așa-zișii timpi de trecere între fazele procesuale, care uneori necesita luni sau ani.
Termenele de durata maxima a investigatiilor preliminare sunt remodelate, cu introducerea unui mecanism de descoperire a actelor, în pastrarea secretului de cercetare, pentru evitarea stazării dosarului, în interesul suspecților și victimelor.
Da sporește funcția deflaționistă a rituri alternative (negociere de recunoaștere a vinovăției, hotărâre prescurtată, hotărâre de condamnare penală, judecată imediată), cu posibilitatea, printre altele, de extindere a acordului de recunoaștere a vinovăției la confiscare facultativă și pedepse accesorii.
Mai multe filtre pentru celebrarea proceselor: în ședința prealabilă, programată pentru cele mai grave infracțiuni, judecătorul va trebui să pronunțe o sentință fără loc, atunci când elementele dobândite nu permit o prognoză rezonabilă a sentinței. S-a introdus apoi un termen de judecată pentru infracțiuni mai puțin grave, cu citare directă în judecată, din nou în scopul filtrarii procesului.
Recurs inadmisibil, în caz de lipsă de specificitate. a motivelor. Sentințele de condamnare a lucrărilor de utilitate publică, care pot fi aplicate în locul pedepselor cu închisoarea de până la trei ani, sunt inapelabile.: diversificarea și eficientizarea pedepselor; încurajează definirea timpurie a procedurii
Se realizează o reformă a sistemului de executare și conversie a amenzilor, pentru a le face efective și anumite sancțiuni. De ceva vreme se înregistrează rate foarte scăzute de colectare și conversie a amenzilor (1% din executare, 0,4 din încasare, conform datelor Cazierului judiciar referitoare la . , cu o pierdere pentru bugetul de stat, numai în acel an, de peste două miliarde de euro): pentru cei care nu plătesc, sancțiunea financiară poate să fie convertite în măsuri de limitare a libertății personale, după un model testat în Europa. Se face distincție între neplata vinovată și nevinovată în caz de insolvență.
În plus, se implementează o reformă organică și de sistem a pedepselor în locul pedepselor scurte cu închisoarea, răspunzând problemei așa-ziselor „libertăți cu suspendare”, a mii de deținuți. condamnat la pedepse mai mici de 4 ani care au deja acces la măsuri alternative la închisoare, dar abia după ani de executare a pedepsei dispuse de instanțele de supraveghere. Pentru ca sentințele să fie efective și oportune, el va fi acum judecătorul cunoașterii, în urma unei audieri de sentință , pe data Model anglo-saxon, pentru aplicarea imediată a noilor pedepse în locul pedepselor scurte cu închisoarea (amenzi, muncă de utilitate publică, detenție la domiciliu și semilibertate). Pedepsele de înlocuire nu se aplică infracțiunilor de criminalitate organizată și infracțiunilor prevăzute la articolul 4 bis din sistemul penitenciar.
Domeniul de aplicare a suspendării procedurii cu „probațiune”, așa cum este indicat de legea delegată, se extinde la un set limitat de infracțiuni pedepsite cu o pedeapsă care nu depășește șase. ani. Se are în vedere ca procurorul să poată, dacă consideră de cuviință, să propună judecarea suspectului/inculpatului, obținând definirea timpurie a procedurii cu repercusiuni pozitive asupra duratei de ansamblu a proceselor penale.
Se intervine și asupra instituției fragilității deosebite a faptului într-o triplă direcție: extinderea sferei de aplicabilitate la infracțiunile cu pedeapsa închisorii care nu depășește minimum doi ani; atribuirea de importanță conduitei ulterioare infracțiunii; excluderea de la aplicarea anumitor infracțiuni, inclusiv violența sexuală, urmărirea și toate infracțiunile de violență împotriva femeilor și violență domestică atribuibile Convenției de la Istanbul; infractiuni de droguri, coruptie si cele mai grave infractiuni la adresa administratiei publice, incendii forestiere.
Judecatorul va fi sa aprecieze in mod concret eventuala fragilitate a faptului fara niciun automatism. Se înțelege că cauza de nepedepsire nu se aplică dacă comportamentul este obișnuit.
Regimul de admisibilitate la plângere este extins pentru unele infracțiuni împotriva persoanei și asupra bunului. să favorizeze despăgubirea prejudiciului, repararea infracțiunii și soluționarea anticipată a procedurii, cu remiterea plângerii.
Cu privire la justiția restaurativă, în conformitate cu legea împuternicirii aprobată de Parlament, pentru prima dată oferă un cadru de reglementare pentru practicile deja răspândite, pe baza legislației europene și internaționale. În fiecare Curte de Apel sunt înființate centre de justiție restaurativă cu implicarea autorităților locale. Justiția restaurativă trebuie consolidată şold, fără înlocuirea procesului penal, în interesul victimelor infracţiunilor. Reforma urmează Declarației de la Veneția a miniștrilor justiției ai Consiliului Europei, adoptată în timpul președinției italiene.
IMPLEMENTAREA DISPOZIȚIILOR EUROPENE Consiliul de Miniștri, la propunerea Președintelui Mario Draghi și a miniștrilor de resort, a aprobat două decrete legislative (unul în regim preliminar examinare, una în curs de examinare definitivă) pentru punerea în aplicare a prevederilor europene.
Mai jos este lista măsurilor aprobate, cu indicarea miniștrilor propuși.
Dispoziții suplimentare și măsuri corective la decretul legislativ 31 iulie 2020, n. 117, punerea în aplicare a directivei 2009 / 59 / Euratom, care stabilește standarde de bază de siguranță referitoare la protecția împotriva pericolelor care decurg din expunerea la radiații ionizante și care abrogă directivele 87 / 618 / Euratom, 89 / 641 / Euratom, 96 / 24 / Euratom, 92 / 39 / Euratom și 2003 / 117 / Euratom și reorganizarea legislației sectoriale în aplicarea articolului 18, alin. 1, lit. a), din Legea din 4 octombrie 2017, n. 118 (Ministrul Sănătății, Ministrul Dezvoltării Economice, Ministrul Muncii și Politicilor Sociale, Ministrul Ecologiei trecere – examinare preliminară) Implementarea articolului 14 paragraful 2, lit. a ), b), e), f), h), i), l), n), o) și p), ale legii 21 aprilie 2021, n. 45, a adapta și să conecteze legislația națională privind prevenirea și controlul bolilor animalelor transmisibile la animale sau la oameni, prevederile Regulamentului (UE) 2016 / 421 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 martie 2016 (Ministrul Sănătății – examen final)
CONTABILITATEA GENERALĂ A STATULUI Modificări ale Decretului Regal
Mai 1979, nu. 1924, care aprobă regulamentul de administrare a bunurilor și de contabilitate generală a statului, în vederea armonizării disciplinei cu prevederile referitoare la evaluarea calificată menționată la articolul 6 din decret legislativ 15 Martie 2019, nu. 27 (decretul Președintelui Republicii – examinare prealabilă) Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului Economiei și Finanțe Daniele Franco, a aprobat, în examinare prealabilă, un regulament, care urmează să fie adoptat prin decret al Președintelui Republicii, care introduce modificări în Decretul Regal 25 Mai 827, n. 1924, care aprobă regulamentul de administrare a bunurilor și de contabilitate generală a statului, în vederea armonizării disciplinei cu prevederile referitoare la evaluarea calificată menționată la articolul 6 din decret legislativ 15 Martie 2019, nu. 27.
Textul intervine în contextul reorganizării disciplinei de gestionare a situațiilor financiare și al întăririi funcției de bilanţ de casă, cu modificări organice la actuala reglementare privind veniturile, în vederea armonizării disciplinei acesteia cu evaluarea calificată, reprezentată de înscrierea în devizul încasării tuturor veniturilor, încasărilor și creditelor de orice fel pentru o sumă corespunzătoare sumei pe care Statul, având dreptul în baza legislației în vigoare, intenționează să încaseze în perioada de referință de trei ani.
REZOLUȚII DE PROTECȚIE CIVILĂ Consiliul de Miniștri, la propunerea președintelui Mario Draghi, a hotărât:
declararea stării de urgență pentru intervenția în străinătate, pe o perioadă de trei luni, ca urmare a evenimentelor excepționale care au lovit regiunea de sud Fezzan la 1 august 2022 în municipalitatea Bent Benya din statul Libia. În vederea asigurării implementării intervențiilor extraordinare și urgente în sprijinul operațiunilor de salvare și asistență a populației vizate, va fi activat sistemul Operațiuni Centrale de Salvare a Sănătății (Cross) de la distanță pentru a detecta disponibilitatea de paturi disponibile pe teritoriul național, definind o modalitate de organizare a Serviciului Național care este adecvată pentru a transfera răniții în Italia. 3 au fost alocați pentru această intervenție.. de euro, care urmează să fie plătită de Fondul pentru situații de urgență naționale; ; prelungirea efectelor declarării stării de urgență, adoptată prin rezoluție din 4 iulie 2022, în raport cu situația actuală a deficitului de apă, la teritoriile Regiunii Lazio care se încadrează în bazinul Districtului Apeninii Centrali. Pentru a face față primelor intervenții, au fost alocate alte 5. 517. euro în sarcina Fondului Național de Urgență; ) alocarea suplimentară a 12. 20388 . euro pentru implementarea interventiilor ca urmare a evenimentelor meteorologice survenite in zile de la 21 la 20 noiembrie 2020 pe teritoriul centurii ionice a provinciilor din Cosenza și Crotone; alocarea suplimentară a 11. 2016 . euro pentru implementarea interventiilor ca urmare a evenimentelor meteorologice survenite in zilele de la 4 la . decembrie 2020 pe teritoriul provinciile Udine, Pordenone și municipiile Trieste și Muggia, din provincia Trieste; alocarea suplimentară a 31. . 03 pentru implementarea interventiilor ca urmare a evenimentelor meteorologice survenite in zilele de la 4 până la 9 decembrie 2020 pe teritoriul provinciilor Belluno, Treviso și Padova, ale Alto Vicentino și municipiile Torre di Quartesolo, Vicenza și Longare, din provincia Vicenza; alocarea suplimentară de 8. 429. 267 euro pentru realizarea interventiile ca urmare a evenimentelor meteorologice petrecute în zilele de 3 și 4 octombrie 2022 pe teritoriul provinciilor din Aqui Terme, Belforte Monferrato, Bosco Marengo, Capriata d’Orba, Casaleggio Boiro, Cartosio, Cassinelle, Cremolino, Fresonara, Lerma, Melazzo, Molare, Morbello, Mornese, Ovada, Ponzone, Predosa, Rocca Grimalda, Sezzadio, Silvano d’ Orba, Strevi și Taglio Monferrato, în provincia Alessandria; cele douăsprezece luni prelungirea stării de urgență deja declarată ca urmare a evenimentelor meteorologice survenite în zilele de la 3 iulie până la 8 august 2021 pe teritoriul provinciilor Como, Sondrio și Varese
REZOLUȚII SUB TEXTUL UNIC AL ORGANISME LOCALE Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului de În interior, Luciana Lamorgese, în lumina condiționării dovedite de crima organizată, a aprobat dizolvarea Consiliului Municipal Neviano (LE) în temeiul articolului 143 din decretul legislativ 16 August 1999, n. 300, și încredințând conducerea Municipiului unei comisii extraordinare pe o perioadă de optsprezece luni.
INFORMAȚII Ministrul politicilor agricole, alimentare și forestiere Stefano Patuanelli a oferit informații privind opțiunile de protecție, la nivel european, a oțetului balsamic italian DOP
) LEGI REGIONALE Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului pentru regiuni și autonomii Mariastella Gelmini, examinată 38 legi ale regiunilor și provinciilor autonome și, prin urmare, hotărâte să conteste: legea Regiunii Friuli Venezia Giulia nr. 8 din 07 / 000 / 2022, „Dispoziții privind relațiile internaționale, biodiversitate, vânătoare, pescuit sportiv , agricultură, activități productive, turism, autonomii locale, siguranță, limbi minoritare, conaționali în străinătate, funcție publică, muncă, pregătire, educație, familie, patrimoniu, proprietate de stat, infrastructuri, teritoriu, drumuri, mediu, energie, cultură, sport, sănătate , politici sociale și finanțe (Legea regională multisectorială 2022)”, ca anumite prevederi, depășind competențele atribuite Regiunii prin Statutul Special și punându-se în contrast cu legislația de stat privind coordonarea finanțelor publice, dreptul civil și protecția pentru sănătate, încălcați articolele 81 Și 101, paragraful 2, lit. l), și al treilea paragraf din Constituție, precum și principiul egalității menționat la articolul 3 din Constituție; legea Regiunii Abruzzo nr. 9 din 07 / 000 / 2022, „Reguli pentru acordarea de concesiuni pentru derivate hidroelectrice mari d „apă pentru utilizare hidroelectrică în aplicarea articolului 09 din decretul legislativ 14 Martie 1994, nu. 81 (Implementarea directivei 97 / articolul 118, primul paragraf și al doilea paragraf, litera e) , din Constituție; legea Regiunii Molise nr. 08 din 22 / 08 / 2022, „Organizarea rețelei spital și urgență – Ghid”, întrucât unele prevederi în materie de sănătate, spre deosebire de legislația de stat, încalcă articolele 97, al treilea paragraf și 118 din Constituție; legea Regiunii Calabria nr. 22 din 08 / 10 / 2022 , „Măsuri pentru a face față situației sanitare de urgență”, întrucât unele prevederi sunt în contrast cu legislația de stat privind dreptul civil și profesiile încalcă articolul 101, al doilea paragraf, lit. l), și al treilea paragraf din Constituție, precum și principiul egalității menționat la articolul 3 din Constituție; legea Regiunii Sardinia nr. 04 din 08 / 10 / 2019, „Consolidarea structurilor sanitare regionale pentru activități de combatere a pandemiei de Covid – 18, ca anumite prevederi, depășind competențele atribuite Regiunii prin Statutul Special și punându-se în contrast cu legislația de stat privind coordonarea finanțelor publice, încalcă articolul 118, paragraful 3, din Constituție Consiliul de Miniștri a hotărât să nu conteste legea Regiunii Calabria nr. 12 din 09 / 08 / 2020, „Intervenții de reglementare asupra legilor regionale nr. 10 / 2011, nr. 8 / 2002, Nu. 42 / 2013, n. 08 / 2022, Nu. 14 / 2007 și măsuri de consolidare a serviciului regional de sănătate”; legea Regiunii Calabria nr. 16 din 07 / 08 / 2022, „Modificări și completări la legea regională 12 aprilie 2003, n. 18 (Reguli pentru protecția, guvernarea și folosirea teritoriului – Legea urbanistică a Calabriei) „; legea Regiunii Abruzzo nr. 08 din 15 / 05 / 2022, „Dispoziții privind funcționarea entităților menționate la articole 45 Și 53 din Statutul Regional, ale celorlalte birouri sau organe înființate, controlate și supravegheate, prevederi pentru punerea în valoare a bunurilor pentru proiecte de interes public, implementarea principiului colaborării loiale și dispoziții ulterioare”; legea provinciei autonome Trento n. 6 din 13 / 04 / 2022, „Măsuri de simplificare și accelerare în domeniul lucrărilor publice, exproprierilor, gospodăririi terenurilor și evaluărilor pt. urmărirea obiectivelor Planului național de redresare și reziliență (PNRR) și ale Planului național de investiții complementare (PNC): modificări la legile provinciale aferente, precum și prevederi extraordinare pentru a face față creșterilor excepționale de preț la animale și pește sector și în investiții publice și prevederi privind intervențiile în politica muncii”; legea Regiunii Lazio nr. 04 din 19 / 08 / 2022, „Promovarea politicilor în favoarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi”; legea Regiunii Lazio nr. 04 din 18 / 07 / 2022, „Dispoziții pentru promovarea sănătății și securității la locul de muncă și a bunăstării în muncă. Diverse prevederi financiare”; legea Regiunii Basilicata nr. 12 din 29 / 08 / 2022, „Buget financiar pentru perioada de trei ani 2021 / 2022 a Agenției Regionale pentru Dreptul la Învățământul Universitar (ARDSU)”; legea Regiunii Basilicata nr. 12 din 22 / 08 / 2022, „Buget financiar pentru cele trei perioada anului 2022 / 2024 al Corpului de Management al Parcului Natural Istoric Arheologic al Bisericile Rupestre din Materano „; legea Regiunii Basilicata nr. 16 din 25 / 08 / 2022, „Raport general pentru exercițiul financiar 2019 din Parcul Natural Regional Vulture”; legea Regiunii Puglia nr. 08 din 24 / 01 / 2022, „Modificări la legea regională 18 decembrie 2009, nu. 32 (Reguli pentru eliberarea autorizației de utilizare a surselor de radiații ionizante categoria B pentru activități care implică expunere în scop medical)”; legea Regiunii Puglia nr. 04 din 27 / 08 / 2022, „Modificarea legii regionale 27 iulie 2002, nu. 15 (Reguli generale de guvernare și de utilizare a terenului) „; Legea statutară Emilia Romagna BUR nr. 143 din 05 / 10 / 2019, „Textul legii de revizuire a statutului aprobat la al doilea vot conform articolului 123 din Constituție”; legea Regiunii Calabria nr. 14 din 06 / 09 / 2022, „Modificarea dispozițiilor tranzitorii, privind cerințele structurale și organizatorice ale structurilor socio-educative pentru copilăria timpurie, la care se face referire în articolul 21 din legea regională 25 martie 2013, n. 18. Prelungirea perioadei de ajustare”; legea Regiunii Calabria nr. 16 din 01 / 03 / 2022, „Adăugare la articol 22 din legea regională 27 decembrie 2015, nr. 29 (reguli pentru serviciile de transport public local)”; legea Regiunii Toscana nr. 16 din 24 / 05 / 2022, „Dispoziții pentru promovarea activității fizice. Modificări la legea regională 20 / 2015 „; legea provinciei autonome Trento n. 7 din 05 / 04 / 2022, „Reforma comunităților: modificări la legea provincială 18 iunie 2006, nu. 3 (Reguli privind guvernarea autonomiei din Trentino) și legea provincială pentru guvernarea teritoriului 2015. Modificări ale Legii provinciale privind sursele regenerabile 2022”; legea Regiunii Calabria nr. 16 din 08 / 07 / 2022 , „Intervenții de reglementare asupra legilor regionale nr. 29 / 2022, n . 06 / 2003, n. 35 / 2013, n. 08 / 1979, n. 7 / 1996, Nu. 8 / 1996, Nu. 30 / 1986 și măsuri privind personalul, precum și transportul și circulația vehiculelor istorice”; legea Regiunii Calabria nr. 18 din 06 / 09 / 2022, „Reguli pentru creșterea, dezvoltarea și punerea în valoare a apiculturii din Calabria”; legea Regiunii Calabria nr. 20 din 08 / 09 / 2022, „Reguli pentru regenerarea urbană și teritorială, reamenajare și reutilizare”; legea Regiunii Piemont nr. 8 din 03 / 01 / 2022, „Inființarea zilei regionale a valorii alpine” ; legea Regiunii Sardinia nr. 08 din 08 / 06 / 2022, „Ajustarea situațiilor financiare pentru exercițiul financiar 2022 și situații financiare multianuale 2022 / 2024 la prevederile Decretului legislativ nr. 120 din 2011, și modificările și completările ulterioare, precum și recunoașterea datoriilor în afara bilanţului „; legea Regiunii Lombardia nr. 12 din 08 / 07 / 2022, „Recunoașterea datoriilor în afara bilanţului”; legea Regiunii Toscana nr. 22 din 01 / 05 / 2022, „Inițiative de promovare socială, culturală și de agregare care vizează noile generații. Refinanțarea intervențiilor de drept regional 3 / 2022 „; legea Regiunii Veneto nr. 12 din 07 / 07 / 2022, „Modificări și completări la legea regională 22 noiembrie 2006, n. legea Regiunii Veneto nr. 08 din 06 / 06 / 2022, „Promovarea înghețatei tradiționale de calitate în Veneto”; legea Regiunii Veneto nr. 12 din 05 / 10 / 2019, „Promovarea constituirii de comunități de energie regenerabilă și autoconsumatori de energie regenerabilă care acționează colectiv pe teritoriul regional.”; legea Regiunii Lazio nr. 08 din 09 / 03 / 2022, „Recunoașterea legitimității datoriilor în afara bilanţului conform articolului 79, alin. 1, lit. e), din decretul legislativ Iunie 2009, n. 100, (dispoziții privind armonizarea sistemelor contabile și a formatelor bugetare ale regiunilor, ale autorităților locale și organele acestora, în conformitate cu articolele 1 și 2 din legea din 5 mai 2011, Nu. 39) și modificările ulterioare. Diverse prevederi”; legea Regiunii Lazio nr. 08 din 12 / 10 / 2022, „Modificarea perimetrului rezervației naturale regionale „Tor Caldara”; legea Regiunii Marche nr. 08 din 06 / 06 / 2022, „Modificări și completări la legea regională 19 noiembrie 2020, n. 35 (Dispoziții privind compensarea echitabilă”; legea Regiunii Marche nr. 12 din / 04 / 2022, „Prelungirea termenelor dispozițiilor tranzitorii referitoare la pescuitul moluștelor bivalve”; Legea Regiunii Abruzzo nr. 11 din 10 / 03 / 2021, „Dispoziții privind funcțiile referitoare la asistența orbilor și surdomuți”; legea Regiunii Puglia nr. 08 din 13 / 10 / 2022, „Modificare la articolul 5 din legea regională 31 decembrie 1992, n. 35 (Reguli privind structura de planificare, contabilitate, conducere si control a unitatilor sanitare locale in aplicarea decretului legislativ 2023 decembrie 1979, nr. 517 (Reorganizarea legislatiei sanitare, in temeiul art.1 din lege 23 octombrie 1992, nr. 421, astfel cum a fost modificat prin Decretul legislativ din 7 decembrie 1993, Nu. 502)”; cel gge al Regiunii Toscana n. 18 din 06 / 07 / 2022 , „Dispoziții suplimentare referitoare la implementarea măsurilor prevăzute de Planul național de redresare și reziliență (PNRR) sau Planul național de investiții complementare (PNC). Modificări la legea regională 12 / 2020 „; legea Regiunii Toscana nr. 19 din 06 / 09 / 2022, „Monitorizarea și controlul certificatelor de performanță energetică și centralelor termice. Prevederi privind activitățile Agenției Regionale pentru Recuperarea Resurselor (ARRR) SpA și privind energia. Modificări ale legilor regionale 89 / 2009 Și 38 / 2006 „.
Consiliul de Miniștri s-a încheiat la 19. 15.
20388 20388 Sursa: 20388 Comunicat de presă al Consiliului de Miniștri nr. 87