#Madrid –
Comunitatea Madrid îi dedică o expoziție fotografei Cristina de Middel, una dintre cele mai relevante figuri din lumea imaginii. Viziunea sa asupra problemelor precum războiul, violența sau migrația este astfel prezentată prin diverse serii fotografice care sunt expuse pe scară largă pentru prima dată. Expoziția se intitulează Scrisori către director și va fi deschisă publicului începând de mâine în Sala Canal de Isabel II -Madrid- și până pe 14 ianuarie cu intrare gratuită.
Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, a participat astăzi la prezentare și a amintit că „regiunea devine epicentrul fotografiei la nivel mondial datorită acestei expoziții dedicate Cristinei de Middel, președinte al Agenției Magnum de anul trecut și un figură esențială pentru a înțelege cultura vizuală actuală.”
Expoziția Scrisori către editor Este organizată de Semíramis González și se concentrează pe unele dintre temele fundamentale ale presei tradiționale, cum ar fi războiul, violența, munca sexuală și migrația. Pornind de la singurul spațiu de răspuns care a existat, scrisorile către redactor – o secțiune fixă cu care cei care citeau un ziar puteau să scrie pentru a-și pune întrebări, întreba sau își exprime părerea – De Middel caută să contracareze discursurile unidirecționale ale vizualului și informativului. .
Astfel, împreună cu seria sunt prezentate proiectele anterioare și cele mai recente ale Cristinei de Middel Viața și miracolele Paulei P. (2009), Clubul domnilor (2015 – 2023) și altele mai recente precum Călătorie în Centru (2015-2022) sau noua producție Kabulerul (2022) cu Lorenzo Meloni.
Dincolo de dramatismul acestor probleme actuale, propune noi perspective fără a judeca, lăsând publicul să-și tragă concluziile. Aranjarea spațială pentru vizualizarea fotografiilor afectează această idee, lăsând vizitatorului să-și creeze propriile știri, să transforme acele mesaje și să scrie ceea ce ar dori să citească.
Fotografa vorbește cu un limbaj vizual moștenit din stadiul ei inițial în fotojurnalism, în același timp că folosește artisticul ca un instrument cu adevărat transformator al realității, cuprinzând diferite moduri de a raporta subiecte care o interesează constant, precum ficțiunea și realitatea. narațiunea și comunicarea imaginilor și umorului.
În plus, a fost dezvoltat un program variat de activități, inclusiv tururi ghidate pentru publicul larg și pentru grupuri, întâlniri și o întâlnire digitală cu De Middel și Semíramis González. De asemenea, Comunitatea Madrid a publicat împreună cu editorul Această carte este adevărată o publicație ca o carte foto a eșantionului.
Un autor de referință
De Middel (Alicante, 1975) și-a început cariera ca fotojurnalist și a lucrat pentru publicații spaniole și ONG-uri timp de aproape 10 ani, acoperind crizele din Siria, Haiti și Bangladesh, printre alte țări.
În 2012 a produs Afronauții, un serial fictiv inspirat din proiectul real Zambian de cucerire a lunii, care a fost difuzat de peste 50 de ori în întreaga lume. Această carte foto i-a consolidat cariera și a pus bazele limbajului său artistic, care pune la îndoială legătura dintre fotografie și adevăr.
În același an, a primit Premiul Infinity pentru cea mai bună publicație la Centrul Internațional de Fotografie din New York, Premiul PhotoFolio Review la Rencontres d’Arles și a fost finalist pentru prestigiosul Premiu de fotografie Deutsche Börse.
Din 2012, a publicat peste 14 cărți și a expus pe scară largă pe cinci continente. În 2017 a primit Premiul Național de Fotografie în Spania și s-a alăturat agenției Magnum Photos, pe care o prezidează acum.
Mai multe informații în www.comunidad.madrid/activityes/2023/exposition-cristina-middel-cartas-director.
Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dedică o expoziție fotojurnalistei Cristina de Middel, cu accent pe războaie și migrații