Comunitatea Madrid a prezentat managementul de mediu al proiectului Arco Verde la conferința internațională WBio2020, care a avut loc în perioada 7-9 iunie în orașul Sao Paulo (Brazilia). O acțiune care va permite toate spațiile regionale ale Rețelei Natura 2000, Parcul Național Sierra de Guadarrama, cele trei Parcuri Naționale Regionale și 25 municipiile din regiune sunt unite prin acest coridor.
Tehnicieni din Ministerul Mediului, Locuinței și Agriculturii a participat la acest forum, în diverse prezentări telematice pe parcursul congresului, arătând participanților flora și fauna care vor fi promovate și recuperate datorită acestei acțiuni care va aduce natura mai aproape de orașe.
În acest sens, profesioniștii au subliniat că această propunere va implementa mai mult de 25 genuri de arbori și arbuști, de diverse culturi agricole, stejari, ecosisteme mediteraneene și sute de soiuri de animale și plante, permițând observarea a mai mult de 70% din total dintre 50 diferitele tipuri de păsări pe care le are comunitatea noastră, pe lângă faptul că servește drept conector pentru multe care necesită un anumit grad de protecție . În plus, cu plantația de 300. copaci și crearea de 000 noi zone de varietate de ființe vii va compensa emisiile de 4 milioane de tone de CO2.
De asemenea, va integra ecosisteme fluviale tipice oricărei infrastructuri verzi, precum pârâurile Jarama, Manzanares sau Culebro, precum și zonele umede din valoare ridicată de mediu catalogată cu un anumit grad de protecție, cum ar fi Las Lagunas de Velilla, Soto de las Juntas sau El Campillo, printre altele.
Regiunea noastră este un exemplu clar în îngrijirea resurse naturale și din acest motiv, pe parcursul intervențiilor experților, ne-am dorit să contribuim la Cadrul Global pentru Biodiversitate pentru a inversa pierderea ecosistemelor în fața 2050.
Participarea guvernului regional la acest forum vine din semnarea scrisorii de intenție care în decembrie 2022 a fost semnat cu Guvernul din Sao Paulo va colabora la diverse activități de mediu, menite să atingă obiectivele Convenției Națiunilor Unite privind biodiversitatea ecologică.