Comunitatea Madrid găzduiește săptămâna aceasta primul grup de participanți internaționali la programul de schimb și formare agrară Erasmus, una dintre inițiativele Planului Terra al Guvernului Regional în sprijinul sectorul primar regional. Ministrul regional pentru Mediu, Locuință și Agricultură, Paloma Martín, a primit astăzi, la ferma La Chimenea, de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Rurală, Agricolă și Alimentară (IMIDRA) din Madrid, o jumătate de duzină de studenți – cinci din Italia și unul din Portugalia–, care își desfășoară activitățile în acest centru din Aranjuez.
Comunitatea Madrid formează primii studenți internaționali ai programului Erasmus agricol al Planului Terra
Martín a subliniat că „este o oportunitate excelentă pentru lucrătorii din sectorul primar din alte țări și, de asemenea, din alte regiuni spaniole. femeile sunt la curent cu cele mai noi și mai inovatoare tehnici pe care Administrația Publică Madrid le dezvoltă în domeniu, ceea ce va oferi un plus de valoare cunoștințelor lor”. Și el a adăugat că „acest program de pionierat înseamnă investiții în formare pentru a îmbunătăți și a fi competitiv.”
Planul Terra de sprijinire a agriculturii, a creșterii animalelor și a industriei agroalimentare asociate este un pionier. în regiune și a fost lansat în urmă cu doi ani și jumătate cu mai mult de 50 măsuri și o alocare de 100 milioane de euro din care 1950 a fost deja executat %. O inițiativă care a contribuit la simplificarea reglementărilor care afectează sectorul, la îmbunătățirea competitivității și comercializării produselor agricole locale și favorizează schimbarea generațională și implementarea unor sisteme de producție mai durabile.
Tinerii vor petrece această săptămână învățând de la profesioniștii IMIDRA cum să gestioneze puieții, tehnici de întreținere și management adecvat al solului și controlul eroziunii apei. De asemenea, se vor ocupa de pregătirea sere hidroponice, vor efectua teste horticole și vor testa modalități de tăiere și gestionare a pomilor fructiferi cu noi soiuri de piersici, paraguayan, platerine, nectarine și pruni, pentru a vedea potențialul de implantare în lor. locuri de origine.
Despre fistic veti descoperi cultivarea acestuia cu portaltoi potriviti pentru clima si solul din centrul peninsulei. În plus, vor studia bolile cauzate de ciuperci și alte strategii fitosanitare. De asemenea, ei vor fi instruiți despre cum să manevreze acoperirile vegetale cu specii care facilitează proliferarea insectelor prădătoare parazite, crescându-le rezistența, și vor afla despre dispozitivele inovatoare care sunt alimentate cu energia solară și care reușesc să combată afidele.
Instruire în tehnici de cultivare
În ceea ce privește lucrările la viță de vie, se vor aprofunda în tehnicile de cultivare și evaluare viticolă, cultivarea măslinului și oenologia diferitelor soiuri, precum și sistemele de instruire și tăiere. În plus, vor primi instruire teoretică și practică în producția ecologică de suc de struguri cu soiuri care nu pot fi dedicate vinificației, deoarece nu sunt autorizate în acest scop, dar care sunt mai productive și mai rezistente la dăunători și boli.
În cadrul programului care a fost conceput pentru ei, aceștia vor vizita colecția proprie de soiuri de viță de vie a IMIDRA la Finca El Encín, în Alcalá de Henares. Datează din 1950 și are o mare importanță datorită varietății sale genetice, ceea ce o face cea mai mare din Spania și una dintre referințele pentru acest domeniu în Europa. De asemenea, vor merge la cooperativa Recespaña pentru a afla despre producția de uleiuri de diferite soiuri, atât organice, cât și convenționale; Bodegas Andrés Morate, cu o plantație de măslini și o podgorie ecologică; sau Bodegas Jesús Díaz, primul care a produs vinuri îmbuteliate sub Denumirea de Origine Vinuri din Madrid.
Acest grup urmează calea începută în aprilie de primii șase fermieri din program, care proveneau din alte comunități autonome și au avut o experiență foarte valoroasă, conform evaluărilor lor. Ulterior, alte șase persoane din Madrid au călătorit în Umbria (Italia), în iunie, pentru a afla despre practicile agricole care se aplică în acea zonă rurală.
Sursa: Comunitatea Madrid –
Comunitatea Madrid formează primii studenți internaționali ai programului Erasmus agricol al Planului Terra