Comunitatea Madrid furnizează apă regenerată, prin Canal de Isabel II, către 26 municipii din regiune pentru udarea parcurilor si gradinilor publice, spalatul strazilor si chiar pentru unele procese industriale. Acestea sunt orașele Alcobendas, Alcorcón, Aranjuez, Arganda del Rey, Arroyomolinos, Colmenar Viejo, Coslada, Fuenlabrada, Getafe, Humanes de Madrid, Madrid, Majadahonda, Meco, Miraflores de la Sierra, Móstoles, Parla, Pinto, Rivas- Vaciamadrid. , San Fernando de Henares, San Martín de la Vega, San Sebastián de los Reyes, Tres Cantos și Torrejón de Ardoz.
Acest lucru a fost indicat de Ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii , Paloma Martín, care a participat ieri după-amiază la sesiunea plenară Studii de caz privind apa , în cadrul primului Simpozion global privind soluțiile durabile pentru apă și energie organizat de Itaipu Binacional și Departamentul pentru Afaceri Economice și Sociale al Națiunilor Unite (UNDESA), care se desfășoară până la m. añana de ambele maluri ale barajului Itaipu, între Brazilia și Paraguay.
Compania publică administrează 000 instalații de reutilizare a apei cu capacitatea de a produce mai mult de 87. metri cubi zilnici si cu 706 kilometri retea pt conducere. Anul trecut 87 au fost regenerați hectometri cubi.
Martín a subliniat că „reutilizarea a apelor uzate epurate este o componentă esențială a managementului cuprinzător al acestei resurse naturale și o soluție durabilă de utilizare eficientă a acesteia”. Acest proces este deosebit de important deoarece servește drept exemplu altor țări sau regiuni similare, deoarece este situat într-o țară mediteraneană cu un regim scăzut de precipitații și supus presiunii fenomenelor meteorologice adverse.
Canal a fost ales de Națiunile Unite, în luna mai trecută, ca manager de referință în apă și energie. Ambele instituții lucrează deja împreună la binomul apă-energie și la posibilitățile pe care aceste două chestiuni le au în ceea ce privește dezvoltarea socială a teritoriilor.
Obiectivul întâlnirii internaționale este de a contribui la proiectarea politicilor publice care pot ghida implementarea acțiunilor durabile atât la nivel regional, cât și internațional. Din acest motiv, Martín a subliniat că „succesul modelului de management al acestei companii rezidă în caracterul său cuprinzător, supramunicipal și în coeziunea teritorială, care îi permite să fie mai eficientă cu resursele de care dispune și mai responsabilă din punct de vedere al vedere asupra mediului”.