Comunitatea Madrid a împărtășit modelul cuprinzător de management al ciclului apei și strategia de durabilitate a Canal de Isabel II la primul Simpozion global privind soluțiile durabile pentru apă și energie, organizat de Itaipu Binacional și Departamentul pentru Afaceri Economice și Sociale al Națiunilor Unite (UNDESA), și care se desfășoară de astăzi până la iunie pe ambele maluri ale barajului Itaipu, între Brazilia și Paraguay.
Ministrul regional pentru Mediu, Locuință și Agricultură, Paloma Martín, a participat la sesiunea inaugurală a acestei eveniment care reunește o sută de profesioniști din ambele domenii, unde a evidențiat că societatea publică se angajează să profite de posibilitățile energetice gospodărirea apei pentru a-și face activitatea mai durabilă. „Canal de Isabel II este compania cu cea mai mare capacitate instalată în producerea de energie electrică din Comunitatea Madrid, cu107,87 MW. Anul trecut și-a doborât recordul istoric, producând 420 Gigawatt Hours în infrastructurile sale, echivalentul a
De asemenea, tehnicienii Channel vor participa și vor modera alte trei prezentări pe parcursul acestora zile, precum și consilierul care va interveni într-una dintre ședințele plenare pentru a aborda provocările de viitor privind această resursă naturală. În aceeași linie, vor participa Pascual Fernández, CEO, și Federico Vallés, responsabil pentru Electric Power, care vor aprofunda în soluțiile avute în vedere și deja aplicate de compania publică pentru adaptarea și atenuarea schimbărilor climatice.
Obiectivul întâlnirii este de a contribui la proiectarea politicilor publice care să poată ghida implementarea acțiunilor de dezvoltare durabilă cu privire la apă și energie, atât la nivel regional, cât și internațional. În acest context, Canal de Isabel II va împărtăși și propriile experiențe și bune practici în managementul binomului apă-energie: printre acestea se remarcă Planul Solar, cu care își va crește capacitatea instalată la
. kW datorită instalării panourilor fotovoltaice în incinta sa. Compania produce și energie cu cascade, cu biogazul obținut din tratarea nămolurilor din stațiile de epurare și cu instalarea de panouri fotovoltaice la sediul său.
Prezența în acest internațional eveniment consacră Canal drept una dintre companiile de top din sectorul său; nu degeaba, este în prezent cel mai mare operator public de apă din Spania și a fost ales de Națiunile Unite, în luna mai trecută, drept manager de referință în aceste două chestiuni. Ambele instituții vor lucra împreună pentru a îndeplini și integra obiectivele de dezvoltare durabilă legate de apă și energie regenerabilă.
Canal, care sprijină, de asemenea, Rețeaua globală de energie durabilă și soluții de apă aspiră să devină prima companie spaniolă care a gestionat ciclul integral al apei capabil să producă atâta energie electrică cât consumă. Obiectivul este de a realiza această producție înainte de an 2030 și de a face acest lucru din surse de energie curate, regenerabile sau foarte eficiente.
Sursa : Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid împărtășește modelul de management și strategia de durabilitate a Canal de Isabel II cu Națiunile Unite și cu alți specialiști internaționali